Alla inlägg under maj 2010

Av zelvis - 11 maj 2010 22:32

De flesta träffar människor varje dag. Det kan vara familjemedlemmar, grannar, arbetskamrater, vänner, kassörskan i affären, busschauffören eller andra. Jag tycker det är roligt och intressant att träffa nya människor. Vissa kommer man bra överens med och vissa mindre bra. Några man träffar känns som man har känt hela livet och en sådan är min väninna som har startat blogg idag, www.carima.bloggplatsen.se. Jag träffade henne genom att jag sålde 4:an i valpkullen till henne och hennes familj. 4:an heter Pelle och blir 3 år nu i maj och är även pappa till två valpar men för oss är han fortfarande en liten valp. Pelle är ofta hos oss och hälsar på både mamma och pappa. En glad skit med mycket energi, oerhört snäll och kelen och full av bus. Han och Elvis busar för fullt här i trädgården och när han har åkt hem går Elvis och gnyr efter honom.

Nåväl tillbaka till Carima och hennes familj. Vi har barn i ungefär samma ålder, båda tycker vi om djur och värnar om dem och en del andra liknande erfarenheter men framför allt humorn. När hon berättar roliga saker så ligger man nästan dubbelvikt av skratt. Man har inte tråkigt i hennes sällskap! Under denna tiden jag har känt henne så har det hänt en hel del i hennes liv bl.a har hon gift sig och vi var bjudna på bröllopet. Även hennes man har en härlig och skön humor och de är ett härligt par!  

Så välkommen hit Carima!    



Av zelvis - 10 maj 2010 17:51

Jag och kassören i Byalaget var på Nordea för att skriva oss som firmatecknare för vårt Byalag. Det ska vi göra enligt stadgarna för att kunna ta ut pengar till div. inköp som vi behöver till bl.a Byafesten. Jag var på banken i förra veckan och hämtade blanketter till detta och fick då reda på hur vi skulle göra. Krångligare än krångligast!! Då medan jag satt och väntade länge på min tur så var det två kassor öppna och i den ena kassan så arbetades och det gick undan medan den andra kassörskan hade ett privat samtal med en kund LÄNGE! Kassörskan såg mycket väl att det var många som väntade på sin tur men ändå fortgick samtalet 10 minuter. När det äntligen var min tur så var det till den kassörskan jag kom. Hon påtalade att blanketterna kunde vi hämta även på nätet men min skrivare fungerar inte, det var därför som jag gick in på banken. Hon berättade väldigt fort om hur blanketterna skulle fyllas i och sa att det bra att göra detta på nätet. Nåväl, idag möttes jag och  vår kassör vid banken med alla protokoll och blanketter och min dotter som vittne och det var samma kassörska. Hon tog emot vår hög med papper, såg att vi inte hade kopierat våra leg och inte heller att vi hade fått detta bevittnat. -Det sa jag ju till dig när du var här förra gången. sa hon. Vi frågade om inte hon kunde hjälpa oss med att kopiera för annars var vi tvungna att köra till min arbetsplats för att göra detta. Nej se det fick hon inte lov att göra men det gick bra att göra ändringen på nätet för då slapp vi kopiera våra leg! Vi lyckades att få det kopierat och sedan gick vi tillbaka till banken. Kassörskan drog en djup suck när vi närmade oss men vi gav oss inte. Vi frågade om allt var i ordning nu med papperna och ja det var det men vi kunde ju även skicka det via post.! Jag svarade med att det tar för lång tid och dessutom kan man inte riktigt lita på Posten alltid. Banken vill ju ha papperna senast 10 bankdagar innan ändringen ska träda i kraft och med en röd dag i denna veckan så kan det ta ännu längre tid även med postgången. När dottern bevittnade kopiorna frågade hon om hon skulle visa sitt id så svarade kassörskan : Det intresserar mig inte! Strax efter upptäckte hon att hon ändå behövde se hennes id och fick då be om det. Hon var väldigt kort i tonen, inte direkt otrevlig men lite kort och mästrande mot oss. Jag trodde i onsdags att det bara var jag som var tyckte så men nu var ju två andra med som reagerade likadant .Ibland undrar man hur sådana människor kan ha kvar sitt jobb. Kan inte skylla över med att hon kanske hade en dålig dag då hon var likadan i onsdags och nu på måndagen. Vill de inte ha några kunder kvar? Jag kommer ialla fall aldrig bli kund i den banken!

Vår kassör och dottern och jag gick ut i solskenet och bara skrattade åt eländet! Detta skulle inte förstöra vårt humör.




Val

Av zelvis - 9 maj 2010 16:44

Ja nu vågar berätta för nu är valet klart. Jag blev vald till ordförande för vårt Byalag! Jag har fått medlemmarnas förtroende för att leda Byalaget och jag hoppas att de kommer att tycka att jag gör det bra. Men arbetet är ju inte bara mitt, även de andra styrelsemedlemmarnas arbete betyder väldigt mycket, utan dem blir ju inget gjort, allt handlar om samarbete. Jag hoppas att alla ska tycka att det kommer att vara roligt, intressant, utmanande och givande att vara med på mötena och ser framemot nästa möte.

Helt plötsligt skiner solen här både ute och inne  lite som ett förebud om bättre tider!


Av zelvis - 7 maj 2010 15:29

Var tog våren vägen? Här är det kallt, regnigt och blåsigt nästan  som höst. Nu vill vi ju ha sol och värme efter denna långa vinter. Hundarna bryr sig inte om vädret utan vill ju ut och promenera som vanligt så det är bara att klä på sig regnkläder och gå ut. Men det är skönt när man kommer tillbaka efter en långtur.


Jag ska baka några sockerkakor till på söndag då vi ska ha ett nytt möte i Byalaget eftersom ordföranden och en styrelseledamot har hoppat av. Ska jag vara ärlig så kommer jag inte sakna ordföranden, tvärtom. Han och jag har haft våra duster så nu kanske det kan bli ett behagligare klimat på våra möten och så kanske man kan slippa sitta i försvarsställning beredd på otrevliga påhopp. Vår ordförande talade illa om en icke närvarande styrelsemedlem och jag protesterade mot detta. Jag accepterar inte att man pratar illa om människor som dessutom inte är närvarande och kan protestera själv och det sa jag TYDLIGT. Det passade inte herr ordförande utan då gick han till personangrepp på mig! Han undrade hur jag kunde ha gjort smörgåstårtorna till årsmötet. Total arbetstid 15 tim för arbetet med smörgåstårtorna för 60 pers. Jag som är så sjuk och har ont så jag inte kan jobba mer än 10 tim/vecka så hur kunde jag lägga 15 tim på smörgåstårtorna! Det hör till saken att hans fru arbetar på FSK så jag upplevde det som ett förtäckt hot. Jag hade semester och det var inte bara jag som arbetade med tårtorna utan alla i familjen hjälpte till med allt från inköp till färdigt resultat. Dessutom kan jag ju vila och ta smärtstillande när jag behöver det då när jag hemma! Det är tacken för att man ställer upp ideelt! Och han undrar och klagar över att ingen kommer på styrelsemötena! 

Jag har blivit kontaktad av valberedningen men vill inte säga mer nu. Väntar tills efter mötet. ; )

Hoppas att våren kommer tillbaka iallafall till nästa helg då vårt Byalag har Byafest. Det är ju roligare om det är fint väder.


Tandläkarbesök på Folktandvården har jag framför mig nu på tisdag och det är inget jag ser fram emot men det måste göras. Med en nackskada är det svårt att öppna munnen helt och att sitta med öppen mun några längre stunder. Brukar ha rejält ont flera dagar efter ett tandläkarbesök. Jag har problem med en kindtand och så är det ju inte gratis precis! Man vet ju aldrig vad det kommer att kosta i slutändan, ungefär som när man lämnar in bilen på verkstad. Jag kommer att få en ny tandläkare nu och hoppas att han lyssnar på mig och har förståelse för att jag måste pausa lite emellanåt. Förra tandläkaren gjorde inte det! Det var inte anledningen till att jag bytte tandläkare utan det var att hon hittade ett hål i en tand på röntgen, skrev in det i journalen men sa inget till mig och gjorde inte heller några noteringar om vidare behandling. Efter 7 månader fick jag väldigt ont i tanden och efter 3 dagar fick jag komma akut till en annan mycket trevlig tandläkare. Han kollade mina tänder och min journal och sa att jag hade ett hål som förra tandläkaren hade noterat och sedan blinkade han mot sköterskan.Tandläkaren hade inte sagt något till mig om detta! Och inte heller bokat någon ny tid för att åtgärda detta! Tanden måste rotfyllas ( för flera tusenlappar) men nu fick jag ett förband på tanden så smärtan la sig direkt. 

Jag fick sådan konstiga känslor när jag låg där i tandläkarstolen och kände direkt att det var något som inte stämde så när jag kom hem kollade jag deras hemsida. Det fanns en rubrik " Om du inte är nöjd" som jag klickade på. Där skrev jag en fråga " Vad har jag för rättigheter?" och förklarade vad jag hade varit med om och efter 3 dagar fick jag ett telefonsamtal. Summan av allt detta blev att jag fick en tillfälligt annan tandläkare som gjorde rotfyllningen och för det fick jag betala för vad lagningen av tanden skulle ha kostat (1000 kr) om jag hade lagat den från början. Nu ska jag få en ny tandläkare och hoppas att det kommer att vara någon som jag kommer att känna förtroende för


Har köpt en skänk som jag ska slipa och måla om. Grannen tipsade om Ottossons färgfabrik i Genarp som har linoljefärg så jag tänkte besöka den på onsdag. Jag ska köra mamma till ett återbesök i Lund och tänkte passa på att besöka färgfabriken i samma veva. Vet inte riktigt vilken kulör jag ska ha men det får jag säkert hjälp med där och även tips om hur jag ska få ett bra slutresultat.


Ha det!








Av zelvis - 4 maj 2010 09:57

Nu börjar det att dra ihop sig till vår årliga Byafest 15 maj. I år firar vi dessutom 10-årsjubileum så det blir lite mer firande i år. Vi kommer att fokusera lite mer på barnen i år med bl.a ansiktsmålning, barnloppis och annat skoj. Min dotter ställer upp och fixar ansiktsmålningen och igår provade hon på en levande "provdocka". Det var en styrelsemedlems dotter på 3 år som villigt ställde upp. Hon fick en fin fjäril som hon var glad för och min dotter fick övning.

Vi kommer att erbjuda grillad korv och kaffeservering med hembakt och hoppas att få in en stor slant till vår kassa. Det är mycket som ska klaffa och mycket att tänka på men det som ändå är viktigast är hur vädret blir.

Av zelvis - 1 maj 2010 16:52

Har haft en del att göra och hälsan har inte varit bra så orken och lusten att skriva har fattats. Livet rullar på och nu är det mycket att göra i trädgården. Grannen höll på att gräva av en elkabel som inte fanns utmärkt på kartan från kommunen. Detta resulterade i att kommunen kom ut och gjorde en mätning för att lokalisera var kabeln var och vart den gick. Det visade sig vara elkabeln till mitt hus, tur att den inte blev avdragen! Det bestämdes att kabeln skulle klippas och en ny dras in till mitt hus. Nackdelen var att de behövde gräva upp min gräsmatta!  Arbetet tog 2 dagar och det blev bra. Gräsmattan blev inte så illa tilltygad som jag trodde att den skulle bli och det är ju en bra tid nu på våren att så in nya frön så det blir nog bra till slut. De grävde även utanför staketet och det skulle återställas. På uppfarten lade de på lite extra med grus och sten och det blev riktigt bra! Nu fattas bara fler runda naturstenar så är jag nöjd och bönderna har samlat högar vid vägkanterna när de vårplöjt så det är bara att stanna och plocka till sig.

Mamma har blivit opererad i sin högerhand och under tiden hon låg inlagd har pojkarna turats om att vara i hennes lägenhet för att passa katten. Svarten brydde sig inte om mamma när hon kom hem men efter att vi hade varit och handlat allihopa  och katten fick vara ensam en stund så var han sig lik igen. Svarten är ju mammas allt.

Jag hämtade alltså hem henne i måndags och träffade då Lotta, en gammal arbetskamrat från Scandinavia Hotel i Malmö som precis hade blivit inlagd på reumatologen. Det var precis när vi skulle åka hem men mamma hade ett återbesök redan på torsdagen så jag bestämde med Lotta att jag skulle komma och besöka henne medan mamma var hos läkaren. Vi har inte setts sedan 1988 så det var ett tag sedan. Det var riktigt roligt att träffa och prata med Lotta. det väckte sådana minnen, både roliga och mindre roliga. vi pratade ca 1, 5 timme innan mamma var klar för hemfärd. Får se om Lotta är kvar när mamma ska dit på nästa läkarbesök.

Har haft en del att göra med vårt Byalag. Vår ordförande hoppade av 11/4, en månad efter årsmötet. Ska jag vara ärlig så beklagar jag inte hans avhopp, han och jag har haft våra duster och jag har förstått att han inte är omtyckt av de andra i styrelsen heller. Nu blir det nytt möte 9/5 och hoppas att det blir en bra ny ordförande. Jag har varit med från början i interimstyrelsen och även varit ordförande i 5 år och Byalaget ligger mig varmt om hjärtat. Nu ska vi har vår årliga Byafest 15/5 så det har varit lite knepigt att ordna detta samtidigt som ordföranden hoppade av men vi klarar detta bra, han är inte oersätterlig! Vi har ju gjort det ett antal gånger nu. Det är Byalagets 10-årsjubileum i år och det vill vi fira lite extra så i år ska vi fokusera på barnen, inte så att vi ska ha en massa karuseller utan ansiktsmålning, djur, barnloppis, kasta boll på kossan och annat skoj.

Var och tittade på bålet vid Nybostrand med mamma och hennes väninna Inger. Inger skulle sjunga i kören så vi var där en stund tidigare. Inne var det varmt och skönt men ute blåste det rejält så efter att bålet tändes så stannade vi inte så länge, vi frös! Det får jag sota för idag med min värk. Har inte gjort så mycket idag pga värken och ibland är det riktigt skönt att slappa lite.

I morgon har jag tänkt att jag ska sy vetevärmare, hoppas att värken inte sätter stopp för de planerna. Ska även göra en ritning för hur jag vill att trädäcket ska se ut, dotterns pojkvän och pojkarna ska hjälpas åt med byggandet. Ska bli skönt att få sitta plant och utan ogräs mellan plattorna. Hoppas att det blir bra väder imorgon!



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Ovido - Quiz & Flashcards