Alla inlägg under juni 2010

Av zelvis - 10 juni 2010 21:54

Idag har jag varit upptagen med bakning assisterad av min dotter. 114 cupcakes i fyra olika utföranden och smaker blev resultatet. 

Morotskaka med philadelphiaost och citron i frosting ,

bananchoklad med grön mint-frosting , 

cupcakes med vit choklad och hallon toppad av vitchoklad-frosting och hallon 

och favoriten choklad med nutella-frosting. Tog några bilder på sötsakerna och naturligtvis skulle Elvis vara med på hörn! Där matte är där hittar man Elvis! Passade även på att ta en bild på fåglarna, Snobben 20 år!, Chilli, Tutte, Pipen, och Sören.                

Iallafall så blev det en succé när kaffet och cupcakes kom fram på borden!

Roligt och skönt att det blev uppskattat med tanke på allt arbete som ligger bakom. Tror inte att det blev några över   

Arbetsdag i morgon så jag gick hem strax efter 21.00, bor ju bara 350 m från min chef så det tog bara 5 min.


Av zelvis - 8 juni 2010 11:11

Idag ska jag till min väninna Carina och få massage i nacke och rygg. Min väninna är utbildad massör och har egen lokal som hon delar med en fotvårdspecialist i centrum av vår lilla snabbt växande stad. Jag har en dålig erfarenhet av en massage när jag var relativt nyskadad och har inte förrän nu 10 år senare vågat mig på att prova. Hade det inte varit för Carina hade jag nog inte vågat prova alls men hon tog det väldigt försiktigt. Det var så skönt även om det kändes mer på vissa ställen som jag har ont i. Det kändes rejält både dan efter men framförallt dan därpå då var jag väldigt öm!! Men det hade jag räknat med så jag var ledig från jobbet. Jag tog det lugnt här hemma och gick på lugna promenader med hundarna. Det är skönt att röra på sig och få frisk luft och samtidigt bra för kroppen, man blir så varm och god. Efter några dagar klingade det av och efter 3 veckor låg jag på massagebritsen igen och idag ska jag dit igen.

Även äldsta sonen går till Carina och får massage. Han har ett arbete där han vistas utomhus och bränner ner metallskrot så i rent förebyggande syfte går han till henne.  

Jag och dottern fick ett ryck i mars och provade på att baka Cupcakes som jag tog med till jobbet och bjöd på. Min chef som är en riktig gottegris blev väldigt förtjust i dem och frågade om jag kunde göra sådana till hennes dotters studentskiva istället för tårta. Det blir ca 60 gäster och 4 olika sorter har jag tänkt att göra men får nog göra fler än 60 då många säkert äter fler än bara en. Blir det över kan ju chefen ta med dem till jobbet.   Ska  iallafall köpa ingredienser till baket idag och sedan har jag att göra ett par timmar. Men jag tycker det är roligt och lite rogivande att baka och blir det sedan uppskattat så är det ännu roligare. Hoppas nu att det blir bra väder på torsdag så det blir en bra studentfest! 

Av zelvis - 6 juni 2010 21:02

Ett gott skratt förlänger livet sägs det, isåfall kommer denna lilla kille att leva väldigt länge!!  



Av zelvis - 4 juni 2010 19:04

Idag har varit en väldigt fin dag med strålande sol och över 20 graders värme och knappt någon vind. Tyvärr har jag inte kunnat njuta så mycket av denna värme då schemat har varit fullt idag. Arbete, ärenden och brorsdotterns student i Malmö har varit punkter på dagens lista. Jag körde mamma och dottern till Malmö för att de skulle gratta på skoltrappan. Själv satt jag kvar i bilen och passade på att lyssna på en bok. Vi grattar inte varandra syskon eller syskonbarn sedan lång tid tillbaka. När bara en part kommer ihåg och grattar och aldrig får ens så mycket som ett tack då tröttnade jag till slut. Det tog för mycket tid, möda, besvär och pengar och då lägger jag det hellre på mina egna barn. Sedan var det väldigt frostigt mellan min fd.svägerska och mig så det är rätt skönt att slippa träffa henne.   Synd bara för barnen.

Glassbilens reklamblad låg på köksbordet i går och jag såg att de hade Pistageglass nu. Jag sade till yngste sonen att det är min favoritglass och vet ni vad? Det hade han köpt till mig när jag kom hem. Snällt va att tänka på sin gamla mor! Så gott! Smaken väckte lite minnen och då började jag att tänka mer på smaker jag gillar som inte finns längre. Cloetta Makalös t.ex som hade smakerna:  pistage, ananas, och jag tror det var tryffel och en smak till som jag inte kommer ihåg.

Smaken kan förändras också med åldern har jag märkt. Det är väl det med att "bli vuxen" som gör att man föredrar vissa saker mer än andra. Kommer ni ihåg tefaten, såg ut som ett flygande tefat, smakade som papper och hade något sorts syrligt pulver i sig? Jag har sett att de finns nu igen men jag skulle inte vilja smaka dem igen. Jenka, Toy och Bugg var jättegoda och jag kan fortfarande känna smaken av dem. Tyvärr kan jag inte tugga tuggummi längre efter nackskadan.

Imorgon blir det trädgårdsdag är det tänkt. Hjälps vi alla åt så blir gjort mycket fortare och det är roligare. Fönster ska putsats också men det får pojkarna göra.

Grillning till kvällen står också på planeringen och det brukar vara gott!


Av zelvis - 1 juni 2010 16:34

 Har varit lite tyst i några dagar men här är jag igen. Helgen  med Mors dag avlöpte bra förutom att citronpajen med hallonmarängtäcket inte blev som jag hade tänkt mig. Marängen blev väldigt lös men den var god ändå så den gick åt. Mamma tyckte det var roligt på www.johannamuseet.se, det väckte många minnen hos henne som hon delade med sig av till oss. 

Jag grillade under parasoll och vi satt i uterummet och åt, det verkade som om mamma var nöjd med dagen. 

 Idag har jag en ledig dag och det behövs. Min arbetstid är 10 tim/vecka fördelat på mån, ons och fredag med 3 tim och 20 min varje dag. Tisdagar och torsdagar är mina lediga dagar så jag kan ta igen mig lite mellan arbetsdagarna. Vi hade kunnat lägga timmarna till att arbeta 2 tim/dag 5 dagar i veckan men det är en väldigt stor ansträngning för mig bara att ta mig upp och ta mig till och från arbetet så det gick vi ifrån ganska snabbt. Jag är jätteglad att jag kan arbeta dessa timmar och inte bara vara hemma. Jag kommer ut och träffar människor, känner mig lite nyttig och får ett egenvärde som yrkesarbetande kvinna och är inte bara mamma  med värk och smärta. Idag är verkligen en" Ta igen mig dag" för jag vill så mycket men min kropp säger något annat! Vädret är inte på topp precis och det känns i hela kroppen. Vad jag längtar efter sol och värme nu! Allt blir så mycket lättare bara solen kommer fram. Vi är inne i Juni månad och fortfarande har vi kallt, (10 grader), regn och blåst. Jag har ont, det ömmar på många ställen och det sätter sig även på humöret, jag blir gnällig.   Men det ska tydligen bli bättre senare i veckan förhoppningsvis kanske ska tilläggas. Jag tror på det först när jag får se det!

Min väninnas äldsta dotter och hennes makes dotter åkte till Alcudia i söndags och jag är SÅ AVUNDSJUK på dem.   Men samtidigt önskar jag dem en riktigt trevlig semester!   Sol, värme och långt hemifrån med alla dagliga krav. 

Jag, barnen och P-O åkte dit år 2002 och har så många härliga minnen därifrån. Jag har iallafall börjat att titta på restresor trots att jag inte har råd att åka men drömma är ju gratis!

Jag ska iallafall åka till Österrike 29-31 Augusti med jobbet och det ser jag fram emot.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Ovido - Quiz & Flashcards