Senaste inläggen

Av zelvis - 9 februari 2016 16:44

I går var jag  och hälsade på Mamma och naturligtvis var Elvis med. Han gillar att följa med och de boende gillar när han hälsar på dem. Vi kom mitt i lunchen men jag och en anställd hade lite pappersarbete att göra så då gick vi undan så de boende fick lite matro.

Jag kom med lite pengapåfyllning till Mamma så de kan köpa saker som hon behöver som duschtvål, schampo, tandkräm, kroppslotion och annat. Denna gången så ska en av personalen åka och fixa Mammas glasögon för de åkte i golvet så de sitter snett. Vi pratade även om Mammas kommande 75-Årsdag 15/3. Jag ska beställa tårta och köpa lite god likör (Baileys och något annat gott) så de kan fira ordentligt!


Mamma var på gott humör trots att jag störde mitt i maten men de hade hunnit till desserten så jag störde nog inte så mycket. Vi pratade och skojade både med personalen och de boende och det blev många skratt!

ANNONS
Av zelvis - 7 februari 2016 19:39

Vår resa till Köpenhamn blev en riktigt trevlig resa! Vi tog ju tåget från Trelleborg in till Hyllie station och bytte tåg till Köpenhamn. 2 stationer från Hovedbangården i Köpenhamn hoppade vi av och tog metron till Den Blå Planet, riktigt smidigt :)

Vi var där ca 2 timmar och där var mycket att titta på. Häftig när vi gick som i en tunnel med vatten och olika fiskar simmade runt omkring oss !

 En matning i det stora akvariet och en matning av pirayorna också fick vi också vara med om men den som lämnade de roligaste minnena var nog Uttern. Den nyfiken hanen visade upp sig för oss, låg på rygg och mös och tittade nyfiket på oss.

Vi hade svårt för att slita oss därifrån men till slut tog vi Metron tillbaka till tåget som tog oss till Köpenhamns Hovedbangaard. Därifrån gick vi till en mysig och trevlig restaurang snett emot Tivoli och tog lite gott att dricka ;)  Efter en timme eller var det 2? så gick vi mot Ströget och hittade ett Hard Rock Cafe vid Rådhusplatsen. Vi fick vänta på att något bord skulle bli ledigt så vi tog in lite gott att dricka medan vi väntade. När väl bordet var ledigt så beställde vi in en massa godsaker och det var såå gott! Det var premiär för mig att äta där men det var säkert inte sista gången! Passade på att köpa mig en sjal också i vårliga färger.

Efter maten strosade vi lite på Ströget men det var lite kyligt så vi valde att åka tillbaka hem över Sundet.

När vi bytte tåg i Sverige så fick vi visa id till Polisen innan vi fick komma in i Sverige igen. En arbetskamrat hade ett körkort med Elvis på och han kom igenom med det! Han skrattade och påtalade för Polisen att det var ju Elvis men Polisen bara skrattade och lät honom komma igenom ändå (han hade sitt eget leg med sig också och visade det).

Det var en riktigt trevlig utflykt med många härliga skratt!

 

ANNONS
Av zelvis - 12 januari 2016 12:32

Jag har nog inte sovit många timmar i natt utan tankarna har gått om vad som skulle kunna ha hänt!


Igår kväll tvättade jag och lade in tvätten i torktumlaren och satte igång maskinen. Luckan till torktumlaren ska man trycka på lätt med handflatan för att den ska förbli stängd. Jag gick ut i köket och då hörde jag att torktumlaren slutade att gå så jag gick tillbaka och då var luckan öppen så jag stängde luckan och startade maskinen igen. Den gick i ca 30 sekunder sedan slutade den och jag gick in i badrummet.. igen! och då såg jag lite rök som steg upp från tumlaren och det luktade väldigt illa! Jag drog ur kontakten men det fortsatte att ryka och det luktade verkligen riktigt illa.

Den Paniken!!

Sonen och jag hjälptes åt med att slita ut tumlaren ur badrummet och ut i trädgården och där ligger nu resterna av den! Får väl samla ihop dem och köra till tippen med dem imorgon.

Jag har inte sovit många timmar i natt pga detta, tankarna om vad som skulle kunna ha hänt höll mig vaken.

Av zelvis - 8 januari 2016 12:36

Idag har jag stannat hemma pga, snön och halkan. Jag får ta igen tiden senare för jag vill absolut inte ge mig ut på vägarna i detta vädret om det inte är absolut nödvändigt. Snö och blåst är ingen hit här i vårt platta landskap. Snön flyttar sig av vinden och lägger sig i höga drivor på vägen och vägarna blir smala så det knappt får plats en bil där och så då halka på det!!  Nä helst inte! Då är det skönare att stanna hemma. Plogbilarna kör här med jämna mellanrum men det verkar vara lite trafik här, folk har väl lärt sig att ta de stora vägarna.


Chefen ringde mig idag för att påminna mig om morgondagen, Morgondagen ? sa jag, Ja vi ska ju till Den Blå Planet! Tur hon ringde för det hade jag inte skrivit upp ;). Jag måste komma ihåg att ta körkortet med mig för annars lär jag väl inte komma hem till Sverige igen ;(. Alltså även om jag tycker om Danmark så är ju ändå hemma bäst!

Jag fick förtroendet att leta upp något bra ställe att äta på så jag har att göra!


Av zelvis - 17 december 2015 19:15

Det blev inget Luciafirande i Bösarp för min del pga. migrän, typiskt!!

 

Mycket att stå i nu inför Jul hemma och lite pappersarbete rörande Mamma är fortfarande inte klart, jag väntar på att få hjälp av Överförmyndaren som inte har hört av sig trots flera påstöttningar!! Dessutom så har det varit en hel del med Mamma och hennes skada, flytten till den andra avdelningen +  Mammas viktökning som i sin tur ledde till att kläderna inte passade henne längre och jag fick köpa nya. Magsjuka fick hon också, stackarn, och kräkte ner kudden och den gick inte att tvätta så jag fick köpa ny! Nu hoppas jag att resten av året blir bra! 

 

Här blir det en lugn Jul, barnen kommer hem och firar Julafton. Det blir att äta gott och umgås och kanske spela något spel. Inga julklappar att köpa för det har vi slutat med, huvudsaken är ju att vi träffas allihopa.

 

 

 

 

 

Av zelvis - 4 december 2015 22:27

  Idag är det 1 år sedan Zelda lämnade oss och saknaden är fortfarande stor. Vilka fina avtryck den lilla pigga, ettriga, keliga, och glada tjejen lämnade hos oss, vi kommer aldrig att glömma henne! 


Idag kunde man se min chef, Lotta Isgren, vinna 1 miljon 40 000 kr på Postkodlotteriet och jag vann 50 000 kr! Lottas vinst har vi vetat om sedan i måndags då de kom på besök på jobbet och överraskade Lotta och även de som vann i V.Virestad men vi fick hålla tyst tills att det sändes på tv4 fredag 4/12.

http://www.tv4play.se/program/postkodmiljon%C3%A4ren?video_id=3229524

Kolla efter 17.14 i klippet så ser ni även att Elvis min hund är med på ett hörn!


Ha en trevlig helg!Av zelvis - 26 november 2015 18:29


Länge sedan jag skrev sist men vad kan jag säga, livet kom emellan. Ibland blir det bara för mycket och då prioriterar jag inte bloggen tyvärr. Sjukdom, 2 långdragna förkylningar som fick kureras med pencillin till sist, värk, arbete, trädgårdsarbete, föreningsarbete, Mamma och annat gjorde att orken och lusten inte fanns. Men jag tar det försiktigt nu så jag inte tar ut mig igen.

Mamma har flyttat till en annan avdelning efter att hon blev misshandlad av en annan boendet den sk. fästemannen nu i lördags 21/11. Hon gick i korridoren på väg till sitt rum och passerade X dörr samtidigt som X öppnade sin dörr och då gick han direkt till attack och drog Mamma i armen och drog ner henne på golvet. Det tog så illa att han bröt Mammas vänster överarm och vänster lårbenet. De ringde mig från boendet och berättade vad som hänt så jag körde  dit. Jag kom fram innan ambulansen och det dröjde drygt 20 minuter innan den kom och då fick Mamma äntligen smärtstillande. Det var hemskt att stå bredvid och se sin Mamma lida så utan att kunna hjälpa henne. 

Jag körde efter ambulansen in till akuten i Malmö. Hon blev undersökt, röntgad, smärtstillad, fick stöd med på överarmen, handen och låret, för det gick inte att gipsa. Redan tidigt på söndags morgon fick hon återvända till Tappershus.

Jag gjorde en polisanmälan, inte för att det hjälper Mamma men det ska dokumenteras om utifall det sker fler gånger vilket jag verkligen inte hoppas att det sker, och att personalen är informerad och förberedda att stoppa liknande attacker.

Polisen ringde mig i onsdags, en mycket trevlig Polis som beklagade vad som hade hänt Mamma. Han tyckte att jag gjorde alldeles rätt som anmälde misshandeln trots att mannen pga. av sin demens, inte kommer ihåg vad som hänt. Det blir i allafall dokumenterat och personalen kan ju hålla ett öga på honom så att ingen annan blir skadad.


Jag ringde Enhetschefen på måndagsmorgonen vid niotiden och berättade vad som hänt. Hon hade ingen aning om vad som hade hänt på boendet på lördagen!

Jag krävde att Mamma skulle flytta till en annan avdelning så att hon inte skulle träffa den våldsamma mannen igen. Det fanns ett rum ledigt på den andra sidan och jag, sonen och brodern flyttade henne och hennes bohag på måndagen. Som vi slet!! Men det blev riktigt bra! 

Rummet är mycket mindre än hennes förra rum, slitet och har fläckar på tapeterna men det blev jättefint och ombonat när vi väl var färdiga. Hon har en fin utsikt i öster med träd, gräsmatta och en damm (gammal märgelgrav) . På förra rummet var hennes utsikt över parkeringen och villorna så jag tror att hon tycker bättre om denna utsikten!


Mamma verkar klara flytten bra och får sitta i rullstol tills att brotten har läkt. På denna avdelningen finns 8 kvinnor och de sitter gärna och pratar med varandra. På den andra avdelningen var det boende som knappt var kontaktbara som sov i sina stolar, kramade dockor eller skrek okontrollerat och väldigt högt så trots det tråkiga som händer så blev det ju riktigt bra till slut. Innan de två avdelningarna stängdes så var var Mamma ofta på denna avdelningen och pratade med de andra damerna.  

Jag var och hälsade på henne igår för att byta ut hennes tråkiga växter till nya, fina och fräscha. Damerna satt i  "soffrummet" och pratade om allt möjligt och även en i personalen var med i samtalet. När vi satt där så öppnades plötsligt dörren som går till Mammas "gamla" avdelningen och mannen som misshandlade Mamma kom in! Snabbt var personalen där och lotsade honom tillbaka till den rätta avdelningen vänligt och bestämt! De får ju inte låsa dörrarna så detta kan hända fler gånger, hoppas att all personal är lika mycket på alerten som den igår! Det är helt ny personal för mig så det tar nog lite tid innan jag känner igen och kommer ihåg dem. 


Jag lämnade Mamma och de andra damerna och körde till Trelleborg där resten av Bösarps Bygdeförenings styrelse skulle träffas för att äta jultallrik. Mycket trevligt och alldeles för mycket god mat, jag blev proppmätt och ändå smakade jag inte på allt!


Nu på lördag så ska vi ha julgranständning i våra byar, Fjärdingslöv, Gylle och Norra Gylle. Vi tänder 120 marschaller och sätter ut i byarna, grillar korv, bjuder på glögg och pepparkakor och Rolf Uddeskog spelar en trumpetfanfar i samband med att granen tänds. Det blir ju som en invigning av årets Jul.  2 tjejer från byn kommer ridande i mörkret på tomteutklädda hästar med bjällror. Det brukar vara barnens favoriter! Naturligtvis har vi även lite julmusik från en cdspelare för att riktigt komma i stämning.


Till Lucia ska jag hjälpa till i Bösarp som har ett ridande Luciatåg och efteråt bjuds det på Luciafika i församlingshemmet. Det blir första gången för mig att se ett ridande Luciatåg och det ser jag framemot!Av zelvis - 22 augusti 2015 13:06

Jag är inne på min 2:a semestervecka utav 4 och jag klagar inte, tvärtom!

Fint väder, strålande sol och lugn och ro, skönt!

Lite roligheter har det varit och flera är inplanerade, bla. en tur till Tropikariet, http://tropikariet.com/ och "tura" till Helsingör.  Dottern ställer upp och passar Elvis för han ska inte vara ensam hemma då vi blir borta hela dagen.

Det är så mysigt och trivsamt att spatsera i Helsingör. Man slappnar av, tar det lugnt och insuper atmosfären.Jag har haft tankar på att åka över till Ven så det blir kanske en sådan tur i år också. Jag var på Ven på skolresa men har bara ett svagt minne och det var den långa promenaden uppåt från hamnen. Kanske dags att skaffa sig trevligare minnen från ön?!

Sonen fortsätter arbetet i trädgården och nu är det inte mycket kvar för honom att göra men jag ska nog kunna sysselsätta honom   

Brodern har ordnat gratis ved, ett par träd som hans grannar ville ha nersågade och veden ville de inte ha, så han gör jobbet och får betalt för det och jag får veden, (gran och björk), kan väl säga att jag inte klagar på det arrangemanget   .


Annars så har jag, brodern och svägerskan besökt Gislövs Marknad 1 augusti, riktigt trevlig marknad där det inte är så mycket krimskrans. Lyckades fynda en klänning för 69 kr till TrelleborgsGalan i november och hittade även en skylt med släthårig Foxterrierdekal till porten. Det är svårt att hitta just släthårig Foxterrierbilder så jag blev så klart glad för det! 


Trots semester så är de många saker i kalendern som ska prickas av, närmast nu på tisdag 25/8 ska vi i Trelleborgs Byaråd avtacka Kommundirektören Jonas Rosenkvist på Smygehuks Havsbad.


Söndag 30/8  så är det Växtloppis i Smygehuk och senare på dagen kl:14.00 ska vi i vårt Byalag ha en familjedag. Håller tummarna för att det blir bra väder så vi kan genomföra det. I fjol regnade det hela dagen så vi fick ställa in   

Vi har även en Facebooksida: Gylle-Fjärdingslövs Byalag, gå gärna in och titta på den för att uppdatera er om vad som händer i vårt område :)


Det är även Palmfestival, (i folkmun Mikaeli Marknad) nästa helg och då går alla "man ur huse". Det är såå mycket folk ute så det blir till att trängas längs med Västergatan som byter namn till Algatan som byter namn till Östergatan och några tvärgator längs vägen. Min favorit är uppe vid gamla Två Lejon för där är många konsthantverkare som visar upp och säljer sina alster. Hoppas nu att det blir fint väder!


Bösarps Bygdeförening ska ha loppis lördag 5 September 10-13 och den loppisen brukar vara välbesökt!   

Det blir mycket förarbete och sonen och jag ska hjälpa till. Jag ska fixa fika under tisdagen , onsdagen och torsdagen.


Jag var och hälsade på Mamma i går tillsammans med Elvis. Det är så roligt att se hur de boende lyser upp när de får syn på honom och alla vill klappa honom och ge honom godis! Elvis älskar att åka bil och är så duktig när han besöker boendet. Han tycker inte om att bli lämnad ensam hemma så när jag och sonen ska vara borta längre än 1 tim samtidigt så ordnar vi hundvakt. Det var ok så länge Zelda var med oss men nu blir han ju alldeles ensam och han ylar och är ledsen. När vi ska till Tropikariet så ska dottern passa honom hemma hos sig så vi kan njuta av resan och veta att Elvis är i tryggt förvar med trevligt sällskap och inte är ensam hemma och är ledsen.
Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se