Senaste inläggen

Av zelvis - 27 juni 2015 11:57

Var iväg till Malmö igår för sonen ville till Jägersocenter där spelaffären hade gått i konkurs och sålde ut allt . Tyvärr var det vädigt utgallrat så vi körde till Svågertorp och åt istället. Elvis var också med för han blir så ledsen om han lämnas ensam hemma   . 

Vi satt på uteserveringen med Elvis. Han fick dela en sub med tonfisk med mig och mitt vatten. Sonen köpte en liten mjukglass till honom och som han njöt! Han riktigt njöt när han slickade i sig den. Det var ju så härligt varmt igår så han behövde lite svalka. När jag parkerade så vevade vi ner rutorna så att bilen blev lite svalare tyvärr fanns det ingen skugga där. Vi fortsatte till djuraffären, Harald Nyborg och Krauta. Jag fick tag i vit duk på K-Rauta till mina jordgubbar för något flygfä har fått för sig att det är ett lämpligt ställe för deras larver. Den är nu placerad över mina odlingslådor. Man ser det som en spottloska på växten där larven lever, örk! Jag har sprutat med en blandning av vatten, såpa och t-röd men trots det så ger de inte upp utan fortsätter. Hoppas att det hjälper så vi får njuta av våra jordgubbar snart utan larver!

Jag körde in om Plantagen för de hade rea och jag fick tag på en liten tomte och en ros allt i cement för 45 kr.

När vi körde hem så såg vi något roligt och oväntat på motorvägen. Jag såg den på långt håll och sa till sonen att göra sig beredd med kameran för att fotografera. På motorvägen körde en man en lite gocartbil (tror jag att det var) bland all annan trafik. Karlen som körde såg ut att vara en man i 50 plus, jeansklädd, långhårig och skäggig. Ingen hjälm eller något annat skydd. Sonen tog en massa bilder som han lade upp på Facebook och skickade till mig.

 

Vi hade styrelsemöte i onsdags hos Micke och som vanligt gick jag iväg i mitt tycke god tid 18.40 för mötet skulle börja kl: 19.00 som alltid. Jag hade inte dubbelkollat för vi brukar alltid ha möte kl: 19.00 utom en gång tidigare då vi började kl: 18.00 Naturligtvis började mötet 18.00 och de var redan färdiga när jag kom! Snacka om att jag skämdes för att jag inte hade kollat upp ordentligt! Förra mötet låg jag och var migränsjuk så jag hade inte varit med om att sätta tiden (min ursäkt) och inte uppmärksammat tiden i mötesprotokollet..


Smörgåstårtorna till dotterns fest blev mycket uppskattade och det var inte mycket kvar när gästerna hade åkt hem. Tur att jag gjorde rejält för många ungdomar kan verkligen äta mycket när det vankas något gott! Dottern, svärsonen och gästerna var jättenöjda! Det blev någon bit kvar som svärsonen skulle äta lite senare bara för att den var så god!


ANNONS
Av zelvis - 13 juni 2015 22:15

Varje kväll går jag på jakt med pannlampa och sax i högsta hugg efter de slemmiga sniglarna. De är så äckliga men de ska minsann inte vinna kampen för jag ger inte upp! Skulle någon gå förbi så hoppas jag att jag inte skrämmer dem för mycket så de ringer polisen i tron att jag är en inbrottstjuv.

Jag vill ju gärna njuta av mina växter länge så därför fortsätter jag mitt krig mot sniglarna för de ska inte vinna!


Igår kom väninnan www.carima.bloggplatsen.se  och hennes familj hit efter ett bokat veterinärbesök för att få begrava deras nästan 18-åriga katt Emil i vår trädgård. De bor i lägenhet så de frågade om han fick vila här vilket vi sa ja till naturligtvis!  Sonen grävde en djup grav i vår "begravningsplats" under Forsythian och där vilar Emil nu.   Jag kommer att plantera något där senare men under tiden så ligger det en sten som markering.


Idag var det Carl Philips och Sofias bröllop och det ville jag inte missa! Fint att se men inte följa det i flera timmar, nej det orkade jag inte.

Kommer ihåg när Kungen och Silvia gifte sig 19/6 1976.  Jag blev konfirmerad månaden efter och fick en berlock med Kungen och Silvia på och den har jag kvar som ett minne.


Idag hade dottern födelsedagsfest och hon beställde smörgåstårtor av mig som jag levererade idag. Hon har aldrig ätit eller smakat mina smörgåstårtor tidigare men nu ville hon ha en med skinka och rostbiff så det gjorde jag en speciellt med tanke på henne och en med räkor och lax. De hade mycket att stå i så jag körde och levererade tårtorna  åt dem. Hoppas att de faller dottern i smaken!

ANNONS
Av zelvis - 4 juni 2015 08:00

         

Det sägs att tiden läker alla sår men än så länge känns mitt sår som om det bara har fått en skorpa över sig. Det här kommer att ta tid det vet jag. Sorgen finns där hela tiden men nu rinner inte tårarna vid varje tanke på henne. Nu kan vi skratta när vi pratar om någon rolig händelse med henne. Hon är så saknad! Jag är så glad att jag har fått vara med om henne och att jag fick ha henne i mitt liv.

Elvis reagerade på Zeldas namn i början men inte nu längre. Däremot så har det kommit ett annat lugn över honom nu när han inte behöver vara på sin vakt hela tiden. Zelda kunde ju vara rätt vass och bitchig mot honom, för det var hon som bestämde!

Jag glömde gratulera Pelle när han fyllde år så glömsk är jag numera. Hoppas att han inte tog illa vid sig men jag får gratulera honom senare.

Här är en bild på Zelda när hon gör sitt bästa för att bita i sönder gosedjuret! Hon älskade gosedjur!

 


I söndags på Mors Dag åkte jag till Tappershus i Anderslöv med sonen. Vi hade med oss blomma, tårta, Baylies, Rosévin och en massa annat som hon behövde. Mamma blev glad när vi kom men tyvärr kände hon inte igen sonen, Det tog ett tag men till slut gick det bra och hon var glad och trött när vi lämnade henne.

Av zelvis - 3 maj 2015 10:57

I måndags var jag i Anderslöv för att bevittna det första spadtaget till ett utomhusbad och jag var inte ensam! Det var en donation 1977 som gjorde detta möjligt. Vem som donerade vet jag inte men detta ärende har ältats i många år innan det äntligen blev dags för första skoptaget. Och vilket spadtag!!! Det blev spadtag med grävskopa! De som tog de första spadtagen var 2 kvinnor, Anna Nordstrandh ordförande i Fritidsnämnden och Lina Wedin Hansson, Servicenämndens ordförande. Många hade samlats för att bevittan denna historiska händelse. Och det var fest med grillad korv, saft och kaffe/kaka.

   
Valborgsmässoaftonfirande hade vi för andra året i rad med bål på Asklunda  http://www.asklunda.se/asklunda.html  vår nya tradition och vi var runt 70 personer som umgicks. Både välkända och nya ansikten, många barn och hundar! Vi i Styrelsen grillade och fixade, umgicks och bjöd på lite sång! Vi var lite oroliga för det såg mörkt ut på himlen och det var bara ett fåtal som hade kommit men lagom till att det var dags så blev det riktigt bra väder och vi blev runt 70 personer.

Claes Lindahl från Bösarps Bygdeförening fotograferade och en del av hans bilder hamnade på vår Facebooksida: Gylle-Fjärdingslövs Byalag.


I går var jag tillsammans med brodern och hans sambo på växtloppis på Slottsträdgården i Malmö. Jag köpte 6 olika plantor men nu får jag ta fram växtlexikonet för tyvärr så fanns det inga lappar/pinnar på växterna så jag kommer inte riktigt ihåg vad växterna heter som jag köpte. Jag har nog blivit bortskämd med växtloppisarna i Smyge för där är de duktiga på att sätta stickor i krukan med växtens namn. Ca 6-8 försäljare var där men deras utbud var inte så stort men trädgården var jättefin! John Taylor som är trädgårdsmästare på Slottsträdgården (han i Trädgårdsmåndag) stod själv och sålde och jag köpte 2 växter av honom. Vi gick omkring och tittade på bl.a alla de fina tulpanerna.

     

När vi gick där och tittade så såg vi en Gondol i kanalen. En entreprenör erbjuder en tur i kanalen med Gondol  Vilken rolig idé!

 


Utflykten avslutades i trädgården hos brodern och hans sambo med fika och en jättegod rabarberpaj.  

Här kommer en uppdatering angående Gondolen i Malmös kanal.

http://www.skd.se/2015/05/13/pa-gondol-genom-malmos-kanaler/

Inte visste jag att det var Tareq Taylors bror som är Gondoljären!

http://www.sydsvenskan.se/malmo/malmos-egen-gondoljar/

 Av zelvis - 26 april 2015 16:43

Visst är det härligt med våren! Värmen stiger, fåglarna kvittrar och samlar material till bon och det blir ljusare och det är härligt!  Allt är dock inte bra för varje vår brukar jag få förkylningar och flera gånger har det utvecklats sig till Bihåleinflammationer. Första gången var 1980 så jag har ju haft det i några år. 

När inget annat hjälper så har jag fått hjälp på sjukhuset ett par gånger med att öppna upp, tömma och skölja bihålorna.

Första gången var väldigt obehagligt och en rejäl chock för mig när jag såg det sega, neongröna som kom ut i rondskålen som jag höll i! 

En annan gång 1994 fick jag en störtblödning ifrån näsan efter bihålesköljningen och fick åka ambulans till sjukhuset i Malmö och vara inlagd en vecka!

Men det är inte förrän de senaste åren som jag har satt Bihåleinflammationerna i samband med våren och provade tabletter för pollenallergi och det hjälper! Men jag har fortfarande en rejäl huvudvärk som gränsar åt migränhållet. Nu har även ögonen börjat tåras men det finns medicin mot det också! Det är inte mycket att göra åt det, det är bara att stå ut!

Trots allergin så har jag jobbat ute i trädgården men inte när det är bra väder utan när det duggar lite eller precis efter det har regnat. Det börjar ta sig nu med växtligheten och alla lökarna som jag satte i höstas börjar komma upp nu.

               

Klicka på bilderna så blir de större   


Det är snart Valborgsmässoafton och vi i Byalaget ska fira den på Asklunda http://asklunda.se/ tillsammans med alla bybor som vill komma.

Vi bjuder på korv och kaffe och skönsång, iallafall gör vi ett försök till skönsång   . I fjol så var det första gången som vi firade Valborg med Byalaget och det var både välbesökt och mycket uppskattat.
Av zelvis - 22 mars 2015 17:44

Idag har varit en riktigt härlig dag även om sonen inte håller med mig, han fick nämligen jobba med att skruva ihop Lounge-setet! Jag hade tittat och bestämt mig för ÖoB´s  utemöbler, soffa, bord och två fåtöljer för 1999 kr och planerade att köpa det när lönen kom men innan dess köpte jag en Trisslott och skrapade fram 2000 kr!!! Nån däruppe måste gilla mig :)


Förra söndagen så var jag och Gratulerade Mamma tillsammans med A-B och K, två av Mammas systrar. Hon fick fina blommor, en orkide och en grön växt(vet inte namnet) och jag hade med mig 3 halsband som present, Prinsess-tårta till både Mamma, de andra boende och personalen.

Vi satt inne på hennes rum för de hade haft magsjuka på avdelningen och det vill vi inte ha!

Mamma satt och lyssnade med ett leende på läpparna när hennes systrar pratade med henne och ögonen lyste så vi tolkade det som om hon tyckte om besöket.

Linda, Mammas kontaktperson hade fixat så fint åt Mamma på hennes rum med blommor och chokladkartong och jag satte på en cd-skiva med låtar från 50 och 60-talet och Mamma nynnade med i låtarna.

Efter ett tag så märkte vi att Mamma blev trött så vi tog adjö och åkte hem. Det var en riktigt bra dag!


Förresten ,jag ser att det jag har en del som läser min blogg, hoppas att ni tycker det är läsvärt :). Skulle bli så glad om ni skrev något litet någon gång, jag är lite nyfiken på er och vad ni tycker.

Av zelvis - 5 mars 2015 10:48

Mycket som händer bla,värk och migrän, måsten (flera årsmöten) och skall göras så därför har bloggen fått vila lite med en förhoppning om att jag snart får ork, tid och ro att blogga igen.

Vi hade årsmöte i Gylle-Fjärdingslövs Byalag och någon styrelseledarmot lämnade oss och några fler tillkom och jag fick fortsatt förtroende att vara Ordförande för Gylle-Fjärdingslövs Byalag.

Vardagsnjutning just nu är hundpromenaderna med Elvis där jag varje dag ser fler och fler vårtecken i form av blommor, fågelsång och de 2 veckor gamla killingarna på Fjärdingslövs-Gården. Där kan jag stå länge och titta och skratta åt deras skuttande och stångande. Elvis verkar också få vårkänslor och är glad och har "mycket spring i benen".

Jag hör av mig när det har lugnat ner sig.

Passa på och njut av våren! Det gör jag!

Av zelvis - 17 januari 2015 11:01

Detta året har redan inneburit en hel del saker som inte är så roliga utan mer jobbiga    men även något positivt.


Börjar med veterinärfakturan som fortfarande inte är rättad och när jag kontaktar dem så säger de olika saker hela tiden som : "Du ska inte betala något för det är redan reglerat med försäkringsbolaget" till att" Du ska betala 1055 kr" men jag betalar inte något förrän jag har fått en faktura som är rätt!


Yngsta sonen fyllde 26 år 11/1 men precis som jag vill han inte bli uppvaktad. Han festade säkert med sina vänner för han är en riktigt festprisse och vänkretsen är stor!

På Tappershus (äldreboende) där min Mamma bor så fick vi anhöriga i November ett brev från enhetschefen om att:


Information angående personalförändringar på Kastanjegränden
 
Med anledning av arbetsmiljö- och verksamhetskäl kommer jag att vidta en del förändringar som innebär att samtlig personal på Kastanjegränden kommer erbjudas nya placeringar.
 
Förändringarna kommer ske successivt så att hyresgästerna påverkas så lite som möjligt.
 
Alltså jag blir så arg, alla hyresgästerna kommer ju att påverkas MYCKET! Dementa människor är sååå känsliga för förändringar och hur ska det gå för dem? Hur ska det gå för Mamma?
 
Vad som har hänt får vi inte reda på  men det ska tydligen gå tillbaka sedan 6 år!
Inte ens personalen vet vad det handlar om! 
Hur ska de då kunna rätta till något något när de inte vet vad det är för fel?
Vad är det för en chef som inte kan göra sitt arbete ordentligt?
 
Att det kokar bland personalen är ju fullt föreståerligt när de inte får information utan blir "kollektivt bestraffade".
Trots personalens oro så fortsätter de att ta hand om våra anhöriga utan att visa något för dem.
Inget besked från ledningen till personalen efter brevet. De fortsätter att arbeta som vanligt och de boende märker ingenting av deras oro, Tack och lov! Det är proffs det!
 
Därför kontaktades Trelleborgs Allehanda som kom och intervjuade personalen och anhöriga och i onsdags publicerades artikeln. Tyvärr har de infört en spärr på TA att man måste vara prenumerant för att kunna läsa vissa artiklar så jag kan inte dela med mig av artikeln men en liten bild i allafall där jag är till höger: 
 
Mamma som är änka och en man som är änkling sitter gärna och pratar tillsammans och ibland pussas de. De verkar trivas ihop och personalen pratade med mig om det. De ville höra vad jag tyckte om detta och för mig är det helt Okey. De tycker ju om vara tillsammans så låt dem fortsätta med det! Bara för att man blir gammal så innebär det inte att man kan älska någon fast att man har Alzheimer. Personalen pustade ut när jag sa det för de hade varit lite oroliga över hur jag skulle ta det.
 
I onsdag hade vi "Fibermöte" på Gylle AIF´ klubblokal.http://www.laget.se/gylleaif  Det planeras att vi ska få bredband via fiber i våra byar, Gylle och Fjärdingslöv och vi fick information om detta av Trelleborgs Bredbands AB (TBAB).
En förutsättning för att projektet ska bli av är att det delvis finasieras med bidrag från Länsstyrelsen, Post- och telestyrelsen och EU.
Det kom många på mötet och många frågor ställdes och besvarades och mötet höll på länge.  
 
Vi i Byalaget bjöd på fika och när jag skulle bära in kaffebryggaren och andra saker så märkte jag att trappan var rejält hal. Fast att jag var försiktig när jag skulle gå ner från tralltrappan så föll jag och slog mig rätt ordentligt! Svanken, bröstryggen och höger arm är rejält svarta, blåfärgade och ömmar mycket! Det blev till att ta smärtststillande när jag kom hem. 
Med tanke på att vi skulle ha många bybor på besök så hämtade Carina(kassören) 2 säckar med avklippta grangrenar hemma hos mig som lades på trappan för att förhindra fler olyckor. Tur att jag inte hade hunnit kasta dem!
 
Ordföranden i Gylle AIF kom och pratade med oss i Byalaget samma kväll. De skulle gärna vilja se ett samarbete med oss och det vill vi gärna. Vi ska träffas och prata mer om detta senare men det är ju bra om vi kan hjälpas åt i byarna istället för att kämpa var och en för sig.
 
Nä nu skiner solen och det är dags att gå ut med Elvis. Kan ju inte sitta inne när det är så fint väder.
Ha en trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se