Senaste inläggen

Av zelvis - 1 januari 2015 12:21

Vi hade ett lugnt julfirande här hos mig. Alla 3 barnen  + dotterns sambo var här och och åt julmat. Lite snaps och öl men inga mängder och inga julklappar så skönt!  Yngsta sonen som är en riktig Festprisse ville hem till Malmö på kvällen men fick vänta då jag hade smuttat på en 2 cl snaps och ville inte köra bil förrän efter några timmar när jag var säker på att alkoholen hade gått ur kroppen. Jag körde honom till Trelleborg så tog han bussen till Malmö och fortsatte julfirandet med sina vänner. Roligt att han tog sig tid i allafall att komma på julmiddagen   


Dottern och hennes sambo sov över och de vaknade sent och blev lite stressade för de var kattvakt till svärsonens mammas katt som smet ut  och den ville inte komma in igen när de kom på julaftonen. Tills slut kom katten på juldagens em så de kunde slappna av och inte oroa sig mer.


Vi fick besök av Pelle och hans matte, Carina http://carima.bloggplatsen.se/  och husse Kent på juldagen. De skulle på julfirande med släkten och Pelle skulle vara hos oss över natten. Det gick väldigt bra för nu var ju inte Zeldapolis här och höll "ordning".

Elvis var trött efteråt, det tog nog på krafterna att umgås med sonen, det märks att Elvis är 12 år vilket enligt detta http://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?mid=3533883:  motsvarar 74 människoår!


Grått, mulet och lite duggregn hindrade inte Elvis och mig att gå en långrunda på Nyårsafton. Elvis hade ett vintertäcke på sig så han inte blev dyngsur eller frös. Många goda dofter för honom att lukta på då där finns rådjur, räv, fasaner och många rastar sina hundar längs denna väg.

Tyvärr så var det en MASSA tomma ölburkar längs med Pilvallen som någon hade använt som soptipp. Nästa gång vi går den vägen så ska jag ha en sopsäck med mig för trots att det är Markägarens ansvar så kan jag inte bara gå förbi och låtsas att jag inte ser det. Ölburkarna är ju inte tunga så det ska inte vara några problem för mig att ta hem dem. Djuren kan skadas och det är det jag vill förhindra. Till och med en sopsäck med en trasig stereo såg jag så den som slängt det är nog någon som inte bryr sig om vår fina natur! Jag har ju inte så långt till Återvinningscentralen (där det gratis att lämna saker!) från min arbetsplats så det är ju inget större besvär för mig.


När vi kom hem så dushade jag Elvis och masserade in schampo för han var rejält skitig! Efteråt lindade jag in honom i en varm handduk direkt från torktumlaren och så satte vi oss framför den varma kaminen! Som han njöt!  Det var äldste sonen och jag som firade Nyårsafton tillsammans och det är precis som vi vill ha det. Jag har ju arbetat inom Restaurang och Hotell tidigare och då även arbetat många Nyårsaftnar så det är riktigt skönt att fira Nyårsafton hemma i lugn och ro.


Vår 3-rätters meny :

Nachos med kyckling  

Oxfile med pepparsås och potatisgratäng, sonen ville ha kroketter

Saffranspäron med glass-smet och mandelkrokant


Mätta blev vi och gott var det!


Innan maten fick jag besök av Carina i Byalaget. Hon hade förstått att Zelda inte är med oss längre och kom med ett jättefint stearinljus med pärlemorskimmer som jag kommer att tänka på Zelda varje gång jag tänder det. Jag fick även en jättefin vit/rosa Azalea som ett tack för hjälpen med hennes 50-års fest i somras! Naturligtvis så kunde jag inte stoppa tårarna från att rinna. Jag trodde inte att jag var så känslig men det känns som ett öppet sår och fast att jag försöker stålsätta mig och behärska mig så går det inte. Jag är så tacksam för jag fick ha henne hos mig i nästan 10 år och allt vad vi har upplevt tillsammans men hennes avslut blev så chockartat för oss alla!  


Vår Nyårsafton blev precis så lugn och skön som vi ville ha det och Nyårsfyrverkerierna kunde vi se från ovanvåningen inne i värmen. Elvis reagerade inte alls på smällande    Jag tror att promenaden tröttade ut honom för han tillbringade kvällen framför brasan och njöt!


Nu börjar ett nytt år och jag är lite nyfiken på vad som ska hända detta året.


Förra året var ett jobbigt år för mig med Mamma och allt med hennes båda lårbensfrakturer, flytt och boende på Tappershus http://www.trelleborg.se/sv/omsorg-hjalp/boenden-sarskilda/sarskilt-boende/tappershus/  och rensningen av hennes lägenhet och till slut försäljningen av den.

Men det som tog hårdast på mig är förlusten av Zelda.

Vår lille tös    

 

Denna bilden tog 20140916

Älskad och djupt saknad som lämnat spår i mitt hjärta och många fina minnen!


Det har ju även varit en hel del positiva händelser under året som  bl.a att vi vann striden om att stoppa bygget av ett Vindkraftverk i vår omedelbara närhet. Många turer blev det men till sist så sa Mark och Miljööverdomstolen nej till bygget och de gav inget byggnadslov och vi kunde andas ut   


ANNONS
Av zelvis - 23 december 2014 15:17

Först när veterinärfakturan kom från Helsingborgs Djursjukhus http://www.djursjukhus.com/ så tittade jag på den och upptäckte då att de hade skrivit upp en kista och eftersom vi tog hem Zelda i hennes egen filt så ringde jag upp Djursjukhuset och påtalade det. De tog då bort den från fakturan och bad om ursäkt för detta.

Senare på kvällen så satt jag och tittade lite mer noggrant på fakturan och upptäckte då att de hade debiterat Syrgasbehandling för 20141204 - 20141205 alltså 2 dagar och då blev jag riktigt arg och ringde upp dem dagen därpå igen för vi kom in med Zelda vid 13.30 -tiden 20141204 och körde ifrån Djursjukhuset med Zelda kl:22.46 samma dag alltså bara en dag ( 9 timmar) med syrgasbehandling. Det är ju inte bara jag som fått fel siffror utan även försäkringsbolaget!

De skulle ändra det och ta kontakt med försäkringsbolaget så fakturan med rätt siffror kommer inte fram förrän efter jul.


Det är jobbigt nog ändå att Zelda inte finns med oss längre men att sedan få en faktura med fel uppgifter gör ju inte saken bättre!


ANNONS
Av zelvis - 22 december 2014 15:11

Sonen mår inte bra och det har han inte gjort på länge men dagens besked sänkte honom ytterliggare. Idag fick han besked på att den väntade sjukpenningsutbetalningen inte skulle komma förrän efter 13 januari pg.av att läkaren hade tagit semester och INTE ordnat med att attestera utbetalningen innan dess! Alltså fatta vilka människor som jobbar inom psykiatrin som inte förstår hur detta påverkar patienten i detta fall sonen. 

Sonen bor fortfarande hemma men han har ju också räkningar att betala, han behöver köpa medicin för att må drägligt och kanske unna sig någon godbit, bara för att man är sjuk så upphör inte de behoven!

Jag var så arg så jag ringde dem och ifrågasatte (utan att vara otrevlig) deras sätt att i mitt tycke "missbehandla" sonen och jag var inte nådig!

Personen som svarade förstod till fullo min ilska och sa att läkaren kommer in den 29/12 och ska då ordna med utbetalningen.

Senare på eftermiddagen så ringde en av tre läkarsekreterare och sa att så gick det inte till!  Läkaren var upptagen med patienter och eftersom sonen inte kom på ett bokat besök som dessutom blev inställt av läkaren!! så kunde han inte räkna med att få någon sjukpenning förrän efter den 13 januari!

Alltså vad ska man säga?! Hur kan människor i en sådan position bära sig åt så mot en svagare utsatt människa ?


Annars så är det bilbesiktning i morgon sedan är det julfirande med båda sönerna , dottern och hennes sambo och så jag. Lugnt och trevligt brukar det bli och ingen julklappsstress för julklappar har vi avskaffat.


Maten är i stort sett klart och det sista fixas på julafton.


Imorgon ska jag förutom bilprovningen åka och hälsa på Mamma för att lämna julklappar och lite hygienartiklar och naturligtvis en julblomma. Julklappen blev en svartvit leksakskatt för Mamma hade en svart katt tills för ca 1 år sedan och jag tror att hon skulle tycka det var roligt med ett litet gosedjur. Naturligtvis så får hon en liten chokladkartong också för hon är en riktig gottegris   .


Sedan blir det hem och fixa det sista inför julaftonsfirandet.


God Jul Allesammans!Av zelvis - 16 december 2014 13:24

Jag har sparat i pensionsförsäkringar sedan jag var 25 år men eftersom det efter nyår blir ändringar (minskad avdragsrätt) som blir till nackdel för mig så ringde jag mitt försäkringsbolag idag och ändrade till kaptalförsäkringar i stället. Jag har dessutom en försäkring som Försäkringsbolaget betalar pga. min trafikskada så totalt har jag 3 försäkringar + eget sparande + försäkring genom arbetet så jag hoppas att jag ska klara mig någotsånär när det är dags för mig att pensioneras. Man läser så mycket om fattigpensionärer och jag vill ha ett bra liv även efter 65 år!


På fredag ska jag till väninnan för en Lomi Lomi massage, jag fick ett presentkort av henne på massage på min födelsedag och nu är jag mogen till att pröva ;) 

Läs mer här: http://www.lomilomi.se/vad-ar-haiwaiiansk-lomilomi-massage/

Premiär för mig men jag litar på fullständigt på vänninan. Antar att det rör upp en hel del känslor så engångsnäsdukar ska provianteras innan besöket.


I jul kommer de vuxna barnen och dotterns sambo och firar jul här hos mig. Inköpslistan för maten är skriven, huset är pyntat och julbyn är framtagen, julgranen står i uterummet i väntan på att bäras in och kläs på lillejulafton och på måndag ska jag inhandla julmaten.


Jag ska träffa brodern på fredag för mitt avgasrör "låter" och jag ska besikta bilen den 23/12. Hoppas att han kan fixa det!

Mycket att göra så imorgon är min sista arbetsdag detta året och jag är ledigt t.o.m.den 4/1-2015 ett riktigt jullov !


Av zelvis - 15 december 2014 15:41

Veterinären från Gylle-smådjursklinik ringde mig idag. Hon hade fått ta del av Zeldas papper från Djursjukhuset i Helsingborg och ville berätta det för mig. Hon var chockad över hur det hade slutat.


De hade kollat hennes hjärta med ultraljud och även lungorna men de fann inga fel så utan obduktion kan vi inte få reda på vad som hände eller vad som gick fel, men det ändrar ju inte det faktum att Zelda inte finns hos oss längre.

En ny fas i livet börjar nu men saknade efter det lilla livet är stor!  


Av zelvis - 12 december 2014 19:06

Nu när Elvis är ensamhund så ser jag sidor av honom som jag inte sett eller märkt tidigare. Han är mer avslappnad, leksugen, busig och kelig. Det är som att lära känna honom på nytt!

Vi brukar busa en stund med honom varje kväll och man kan riktigt se hur det lyser av bus och glädje i hans ögon när vi busar. Många skratt har det blivit den senaste veckan och jag hoppas på många fler.


Det har även blivit en del tårar under veckan men det måste få ta sin tid att sörja.Av zelvis - 9 december 2014 18:34

Jag märker nu hur mycket Zelda egentligen hördes. Det var hon som med sin skarpa hörsel var först med att tala om för oss när hon hörde något  hon tyckte var "farligt" utanför våra väggar och när "konstiga" människor passerade vårt staket. Det gjorde hon ofta och Elvis hängde med och skällde han med.

Numera är det vädigt tyst här, Elvis skäller inte längre när någon går förbi. Om det beror på att Zelda inte finns och startar "varningen" eller på om Elvis hörsel inte är lika bra som Zeldas var det vet jag inte. Det jag vet är att det har blivit såå tyst här.

Åh vad jag saknar henne !   


Av zelvis - 5 december 2014 01:12

Zelda finns inte med oss längre. Hon blev 10 år och 2 dagar. 

Veterinären ringde och bad oss komma så fort som möjligt då Zelda hade blivit sämre. Dottern och hennes sambo hann fram före mig och sonen men hon hade redan gått bort när de kom fram. Personalen hade varit och tittat till henne precis innan men hon var ensam när hon gick bort. Dottern mår dåligt av detta att hon dog ensam men jag sa till henne att det var nog det Zelda väntade på för att kunna släppa taget, att vara ensam. Hon hade jätteproblem med andningen och veterinären trodde att det var en snabbväxande cancer eftersom det gick så fort.

Vi tog med henne hem och ska begrava henne i trädgården  idag. Hon ligger nerbäddad i sin korg och Elvis har varit och luktat på henne flera gånger.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se