Senaste inläggen

Av zelvis - 5 december 2014 01:12

Zelda finns inte med oss längre. Hon blev 10 år och 2 dagar. 

Veterinären ringde och bad oss komma så fort som möjligt då Zelda hade blivit sämre. Dottern och hennes sambo hann fram före mig och sonen men hon hade redan gått bort när de kom fram. Personalen hade varit och tittat till henne precis innan men hon var ensam när hon gick bort. Dottern mår dåligt av detta att hon dog ensam men jag sa till henne att det var nog det Zelda väntade på för att kunna släppa taget, att vara ensam. Hon hade jätteproblem med andningen och veterinären trodde att det var en snabbväxande cancer eftersom det gick så fort.

Vi tog med henne hem och ska begrava henne i trädgården  idag. Hon ligger nerbäddad i sin korg och Elvis har varit och luktat på henne flera gånger.

ANNONS
Av zelvis - 4 december 2014 17:49

Min lilla tös , Zelda, har inte mått så bra den sista veckan, först kennelhosta sedan ansträngd andning så jag bokade tid hos den lokala veterinären: http://www.gyllesmadjursklinik.se/ och efter undersökning och röntgen rekommenderade veterinären mig att åka till Helsingborgs Djursjukhus http://www.evidensia.se/specialistdjursjukhuset-helsingborg  och hon förvarnade dem att vi var på väg då hon på röntgen såg förändringar på lungorna.


Jag ringde dottern( vi skulle egentligen gått på sminkkurs tillsammans ikväll) och sedan hämtade jag upp henne på vägen så jag slapp vara ensam med detta. Jag blev nog lite chockad för veterinären pratade om cancer och cellförändringar, iallafall uppfattade jag det så. Tårarna rann hela vägen till Oxie och sedan från och till mot Helsingborg. Jag kände mig så hjälplös men de var så vänliga och Zelda fick syrgas för att hjälpa henne med andningen. Hoppas att de hittar vad som fattas henne och kan kurera henne!

Vi fick lämna Zelda där över natten och senare fick vi ett sms att Zelda i alla fall inte lider av hjärtsvikt men de har henne under observation plus att hon ska få antibiotika om det behövs. Hon är på ett bra ställe det vet jag men så tomt det var att åka hem utan henne.


När jag kom hem så letade Elvis efter henne och det gjorde ont i hjärtat

ANNONS
Av zelvis - 2 december 2014 11:44

Vi fick sett Familjen Addams ändå trots konkursen men alla på jobbet kunde inte då datumen de erbjöd inte passade alla. Jag köpte 3 biljetter av 6 av chefen så jag , äldste sonen och en bror följde med. Resterande biljetter användes av chefens bror, fru och dotter. Jag säger som svägerskan (som sett föreställningen tidigare) sa: Många goda skratt!


På årets Trelleborgsgala fick vi både god mat och underhållning med bl.a med Elena Papparizou. Årets bästa måste vara när kommunstyrelsens ordförande äntrade scenen:

https://www.youtube.com/watch?v=zjOLMYcuySM&feature=share 

Efteråt fick han stående applåder!!Härligt att se när någon bjuder på sig själv! Han såg ut att trivas riktigt bra!


Vi i Byraådet utser vinnare för Landsbygdsutvecklingspriset och vinnarna i år blev: Inga-Britt och Carl-Gustav Jagerstam.

De blev så glada! De gör så mycket gott runt om i bygden och hjälper mer än gärna till där det behövs. En stor kunskapsbank är de också som vi måste ta vara på!


Stämningsfull jul musik av toner av trumpet vid julgrans tändningen 

Vår julgranständning blev välbesökt fast att det blåste kalla vindar. Eldkorgen, lyktorna och de 120 marschallerna gjorde att många( ej bybor utan körande genom byarna) stannade till och frågade vad som var på gång. De tyckte att det såg så fint ut!  Mycket arbete både före, under och efter själva julgranständningen men alla som kom var så glada och när vi sedan fick besök av 2 ryttare på hästar som var klädda med röda täcken och bjällerklockor så kändes det som jul.

Trumpetaren spelade 3 låtar till julgranständningen så stämningen blev lite högtidlig. Sedan spelade vi julmusik på cdspelaren för stämningens skull och alla både åt grillade korvar och drack glögg och umgicks.

En riktig lyckad julgranständning!

När jag parkerade på kyrkbacken så hamnade jag bredvid en annan bil och där satt Lennart och Elisabet från N.Gylle.  De hade en present till mig, en flaska Ruby Cabernet för att de vill uppmuntra oss "tjejer" för jobbet vi lägger ner i Byalaget!Jag blev så rörd och glad så det blev ett kramkalas! Så roligt att få positiv respons på vårt arbete! Tidigare har vi fått 2 flaskor av dem för vårt initiativ till familjedag (som tyvärr regnade bort) och de har vi inte druckit ännu men vi får väl göra en liten "tjejkväll" när Julen, Nyåret och Trettonhelgen är bortstökade!


Stökar man till så får man städa upp och vi alla i Byalaget såg till att resterna från marschallerna längs vägarna plockades bort, jag tog de sista i går efter jobbet. Tack Tjejer för att ni gjorde vår Julgranständning så trevlig! Utan er hade det inte gått!


Julgranen är inköpt och det blev en liten Kungsgran i år. I mitt gamla hus från 1700-talet så är det lågt i tak så en hög gran är uteslutet. Vi brukar ta in och klä granen på lillejulafton så den står nätad ute.


igår var det årets sista möte med kommunen, Jonas Rosenkvist och Ulf Bingsgård (hans sista). Vi fick vänta lite på Ulf för han hade besök av en delegation från Kina som var intresserade av  bl.a vår infrastruktur. De bjöd på en god skinkmacka och vi hade ett riktigt bra och givande möte där vi bl.a behandlade busskurer, bredband, cykelvägar och kyrkans försäljningar av deras sockenstugor i de olika församlingarna. Sockenstuga har vi här i Gylle som man kan hyra för en liten summa vid olika tillställningar, vi har hyrt den flera gånger när vi behövt. Fräsch lokal med plats för 35-40 personer med toalett och arbetskök och kyrkparkeringen bredvid så är det en bra lokal för oss. Sedan har vi Gylle AIF´s Klubblokal där det får plats lite fler om man ska ha större fester eller som vi ska ha 14/1, möte om bredband via fiber.


Båda hundarna har haft hosta som är över nu och Elvis är pigg men Zelda som fyller 10 år idag!!! är lite hängig och kelig och värmesökande men ändå pigg. Blir det värre så kontaktar jag veterinären.


Jag och dottern ska på smink-kurs på Makeup Store på Triangeln på torsdag kväll som jag fick i min Glossybox . Innan dess så ska vi hitta något ställe att äta på. Sist jag var på Triangeln var i somras i samband med att vi gick på bio men då gick vi så snabbt igenom men vi har lite mer tid på oss nu så det blir säkert en runda där.

Det ska bli roligt att göra detta med dottern, jag ser verkligen framemot det!


Av zelvis - 15 november 2014 18:14

Usch nu är det verkligen höst för t.om vi i södra Skåne har fått det kyligare. Regn och rusk varvat med soliga, lugna dagar men nu verkar termometern att krypa nedåt på skalan. Det är bara att gilla läget och klä sig därefter.  Vetevärmaren ligger förberedd för att användas för med kylan så kommer tyvärr även min värk.

Jag har varit iväg till Reumatologen för att undersökas för min värk. Det är Fibromyalgi jag har men eftersom både Mamma och ett par av hennes syskon har reumatism så ville läkaren kolla mig under 3 års tid. Nu är det klart att jag INTE har reumatism, inga prover visar på det. Tack o Lov! Värken har jag kvar och får leva med men jag slipper

förvridna leder.

Idag har jag varit här: http://asklunda.se/   Har ni inte varit där så åk dit! Jag kom i riktig julstämnig när jag kom innanför dörrarna. Härliga bilder som Pierre Fauvelle hade hängt upp i Galleriet, Elisabeths syster satt och gjorde jättefina julkort och det bjöds på glögg och pepparkakor. Jag hade bakat saffransbiscotti med apelsin och tog med en glasburk till värdparet Pierre och Elizabeth. Efteråt så körde jag och hälsade på Mamma och tog med de sista saffransbiscottin till henne som hon knaprade i sig ganska omgående trots att hon precis hade ätit lunch!. Gottegris! men det är ju lördag ju!Vi ska få fiber här i vår lilla by, iallafall om tillräckligt många förbinder sig för detta. Jag skulle vilja gå med men summan för inkopplingen är för hög för min ekonomi. Jag har bättre nytta av en ny värmepanna!  Jag har fungerande trådlöst och det fungerar bra för det behoven jag har. Argumenten för att koppla in fiber är bl.a att det ökar värdet på fastigheten men ingen har lyckats bevisa för mig att så är fallet! Försäljningsargumenten kan ju vara att det finns finns fiber indraget men någon direkt ökning av värdet kan inte påvisas. Iallafall så hade vi Byalags-styrelsemöte här hemma hos mig där Marco, (kontakpersonen för fiber) var inbjuden för att informera om detta.


Årlig kontroll hos vårdcentralen är på gång och inför det var det dags att lämna prover. Alltid lite nervös för provsvaren men vikten hade jag i allafall lyckats att minska med 4 kg utan större ansträngning, (dålig aptit och omlagd kost).


Dottern med sambo Niclas, Niclas mor och hennes väninna, åkte iväg till Australien 18/10 och kom hem i måndags 10/11 och hade massor att berätta! Framför allt var det (iallafall för dotter) att få hålla en Koala som stod högst på hennes önskelista och det hade hon fått göra och visade stolt ett foto på det. Även en tur ut till Stora Barriärsrevet blev det för dem där dottern snorklade runt på vattenytan och kikade ner på revet.


Jag hade gjort massor av köttbullar som jag tog med till dem och vi gjorde potatismos från grunden och åt middag tillsammans. Under middagen så berättade de mer och även efter maten fortsatte de att berätta men vid 16.30 så var i allafall jag trött och sonen och jag åkte hem. Dottern och sambon försökte hålla sig vakna men till slut somnade de på soffan. De måste komma in i rätt dygnsrytm innan de börjar jobba men de är ju unga så det ska nog inte vara så svårt för dem   


Jag fick oväntat besök här i veckan av en person som var ångerfull och kom med både blomma och ursäkt för hur hen hade burit sig och för vad hen hade sagt. Hen har haft tid att tänka under sin konvalecentstid!


Veckan som kommer så är det dags för Mammografi mån, Byarådsmöte på onsdagkväll och på torsdagkväll är det Trelleborgs Galan : http://www.trelleborg.se/sv/aktuellt/evenemangskalender/trelleborgsgalan/ Så fullt upp med andra ord!


Veckan därpå på lördagen den 29/11 så ska vi göra våra byar: Norra Gylle, Gylle och Fjärdingslöv fina i samband med julgranständningen. Det gör vi genom att sätta ut totalt 120 marschaller i alla 3 byarna. I  samband med detta så blir det även en trumpetsalut när ljusen i granen tänds. Vi bjuder på grillad korv, glögg, dricka till barnen och  det kommer även julfina hästar med bjällror och ryttarinnor! Vi gör detta på lördagen för att inte konkurrera med skyltsöndagen den 1:a advent för på det viset kan man besöka båda evenemangen.


Den 6/12 så var det tänkt att vi alla på http://isgrens.se/ skulle åka och se Familjen Addams men tyvärr har den gått i konkurs och konkursförvaltarna har inte lämnat besked på om föreställningen blir av eller ej.

Så för oss är det bara att vänta......


Av zelvis - 23 oktober 2014 19:29

Ja då är de iväg, dottern och "svärsonen". Det tog nästan 2 dygn innan de var framme i Sydney. Resan gick tll Kastrup, därifrån till Finland med flyg för att ta nästa flyg till HongKong för att sedan byta flyg till Sidney med många timmars väntetid emellan flygen. Vi håller kontakten via Messenger men de ligger 8 timmar före oss så det blir inte så mycket "prat" för när jag har tid så börjar de göra sig iordning för natten o liknande. En sak är i allafall säker, de kommer att ha mycket att visa och berätta om när de kommer hem!


Vi har ju fått mycket regn häromkring och här kommer en liten film från ovan som Mickael Wall har gjort. Precis där filmen startar är början på byn Fjärdingslöv nordost om Trelleborg, jag bor ca 400 m österut.

http://www.youtube.com/watch?v=a-zwkd6ccTI&sns=fb.


Tyvärr så fick jag ett tråkigt samtal från föreståndaren på Tappershus förra vecka. Hon har gjort en Lex Sarah-anmälan över en händelse där min Mamma blev kränkt av en i personalen. Mamma har ju Alzheimer sjukdom och kan ju bli lite orolig och vill då hem. Hon förstår inte varför hon är på Tappershus, hon har ju en lägenhet som hon bor i, tror hon. Personalen brukar klara av att avleda henne men ibland fungerar inte det och då ringer de till mig och jag brukar få henne att förstå att det stämmer som personalen säger. Denna gången så var Mamma orolig och ville hem och personalen försökte att avleda henne och lugna henne men det fungerade inte.


http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article2270767/Kvinna-krankt-pa-demensboende.html

Nu vill föreståndare gå vidare med det för hon tar allvarligt på detta. De som jobbar där har fått utbildnig i hur de ska ta hand om och svara oroliga boende och i detta fallet så blev Mamma ännu mer orolig av vad personalen svarade henne. Jag får inte reda på vem det är och jag vill inte heller veta vem det är, det gör ju inte det sagda osagt.


Jag har varit och hälsat på Mamma på boendet idag. Tur att hon inte kommer ihåg vad som hänt, iallafall för hennes skull. Jag bytte gardiner till henne och hade en stereo med  och en massa cdskivor och cdböcker + en flaska rosevin och lite päron. Hon tog ett päron direkt och efter ett par tuggor sa hon att de var jättegoda, men jag tror att hon var lite hungrig ;) . Skivorna var samlingsskivor med en massa gamla godingar från 50 och 60-talet och när jag satte igång en skiva så lyste Mamma upp och började sjunga med! Hon försökte sig till och med på att ta ett par danssteg ! Det var så härligt att både se och höra henne!

Medan hon åt lunch i matsalen så strök jag och hängde upp gardinerna så det var klart när hon kom in på rummet igen. Jag hade även tagit med 3 cd-böcker med berättelse av Doris Lessing,( Meg Westergren läser upp) som handlar om katter. Mamma lyssnade färdigt på en bok medan jag namnade sjalarna jag hade med mig. Hon småskrattade gott flera gånger. När jag var färdig så gick vi en runda men sedan ville Mamma vila så jag körde hem med en glad känsla i magen ;)

Av zelvis - 7 oktober 2014 19:06

Nu är det verkligen höst! Det regnar och blåser så gräsmattan blir full av både löv och päron. Är päronen riktigt kanststötta så lägger jag dem i komposten men de som ser ok ut samlar jag ihop och gör marmelad eller kokar in med saffran. 4 stora glasburkar med inkokta päron står på avsvalning i uterummet nu och jag känner mig rik! När päronen kokade i saffran så luktade det jul! 

Jag bakade en sockerkaka i braspannan och i kakan lade jag i päronklyftor och kryddade med kardemumma, så gott!

Tomatplantan fortsätter att producera tomater och flera tomater är på gång. Jag får plocka in dem i uterummet så att de kan mogna där. På Physallisplantan finns det många "lyktor" och även där skördar jag dagligen dessa goda bär som kryllar av c-vitaminer.

När jag ändå hade ugnen varm till kakan så blev det hembakad pizza till middag med egenodlade tomater och oregano.


Dottern och hennes pojkvän börjar räkna ner nu till den 18 oktober då de påbörjar den långa resan till Australien! De ska åka till Sydney först och vara där ett par dagar. De ska sedan vidare till Cairns som ligger i norra delen av Australien. Därifrån ska de till Stora Barriärrevet  är det tänk, det tar drygt 1 timme med båt från Cairns. De kommer säkert ha en massa att berätta om när de kommer hem igen. Det är ju inte det mest vanliga semesterresmålet, det tar lite mer än ett dygn att åka dit med alla byten. 


Äldste sonen ska bo och passa deras lägenhet under tiden så det blir lite semester för oss också, i allafall från varandra.   


Av zelvis - 28 september 2014 14:36

Ja nu äntligen är lägenheten såld och köpeskillingen insatt på Mammas konto. Det tog ju" bara 7 månader" men så skönt att det är klart nu. På fredagen köpte jag en blomstergrupp, satte den på diskbänken och satte i ett kort med "Välkomna till ert nya hem! undertecknat Inger med familj, innan jag åkte iväg för att skriva på försäljningen.  De upptäckte blomman i lördags och skickade ett tack-sms.

Nu är det dags att ha ett samtal med Överförmyndaren och redovisa sedan kan jag ta det lite lugnt.


Jag fick samtal från Linda , Mammas kontakperson på boendet, och hon undrar om vi kan skaffa en tv till Mamma. De har ett tv-rum men ibland så blir det lite stökigt med bråk och tjafs där och då går Mamma in på rummet i stället. Jag är lite splittrad i frågan om tv på rummet för Mamma är absolut inte teknisk och jag tvivlar på att hon klarar av att hantera en fjärrkontroll längre. I lägenheten så slutade hon titta på tv för "den var trasig" egentligen kunde hon inte sätta på tvn för hon gömde fjärrkontrollen så jag fick beställa nya till henne hela tiden! När vi tömde lägenheten hittade jag dem bakom böckerna i bokhyllan. Jag har pratat med Linda om saken så hon kommer att ta hand om fjärrkontrollen och låsa in den. Så i veckan ska jag åka och köpa en tv till Mamma och sonen får följa med för att bära och koppla in den.

I helgen drack de vin till maten på boendet så jag ska ta med ett par flaskor rosé som de kan få njuta av. Bara för att man är gammal och dement så slutar man inte uppskatta någon god dricka till maten ;) Jag tycker det är härligt att de gör så. Låt de äldre njuta mera!


Av zelvis - 16 september 2014 12:06

Jag röstade 08.09 och var den tredje i vår vallokal. Precis innan så öppnade himlen sig och precis vid ingången så blev jag rejält blöt trots regncape! Vallokalen(skolan)håller på att lägga om taket på byggnaden så det fanns inga hängrännor på plats. Sonen röstade lite efter 18.00

Tv och tidningar spekulerar fullt över hur vår kommande regering ska se ut och spekulationerna i massmedia är många, kanske t.om nyval! Hoppas att det inte ska behövas utan att de kan komma överens ändå!!

Nå nog om det nu.


Jobb och pappersarbete privat med och mellan Överförmyndaren, Mäklaren och mig. Det har blivit några rundor för mig mellan dessa 2 och nu sist igår så ringde Mäklaren och hon kunde inte hitta papperna med ansökan om inträde i Bostadsrättsföreningen som hon skulle lämna in. Jag hittade dem i min pärm?! som jag hade fått av Mäklaren och fick köra ner med dem till Trelleborg. Nu hoppas jag att det inte är mer papper än själva försäljningen och pengabyte som ska skrivas på! 


Grannen fyllde 35 år och hade stor fest i tält i trädgården. Han berättade om detta för mig på fredagen över staketet och förberedde mig på att ljudvolymen kunde bli lite hög. Jag tyckte att det gör väl inget, festa på ni! Det var ju en lördagskväll ;) . Grannen undrade även om de kunde få låna lite ström till en värmefläkt och naturligtvis fick han det + en ljusslinga.

Dagen efter hojtade grannen på mig över staketet och bjöd in mig och sonen på helgrillad gris och det tackade vi ju inte nej till   . Även min andra granne blev inbjuden och vi hade en trevlig kväll tillsammans men sonen och jag bröt upp tidigt för vi hade ju planerna för söndagen.

Jag är så glad att jag har trevliga grannar!


I söndags åkte jag, min bror och hans sambo till Österlen. Vi började med att besöka Ystads Djurpark där vi tillbringade många timmar och pga. vädert så var vi nästan ensamma där.  Precis strax efter ingången ligger ett cafe med trädäck omringat med glas-staket där min bror hittade en död sparvhök. Troligtvis hade den jagat någon småfågel och inte sett glaset. Personalen informerades som genast tog bort den.

Lemurerna var vakna men satt ihopa och höll värmen för det var lite kyligt. 

Vi tillbringade drygt 3 timmar i Parken och hälsade på Alpackor, Angorafår, Surikater, kräldjur, Bisonoxar, Älgar, Zebror, Kameler, Lamor, Papegojor, Getter, små apor (har glömt namnet) ja massor av djur

                 

 Vi fikade mellan Älgarna och Bisonoxarna och fyllde på energi. 


Efteråt så fortsatte vi vår färd till St:Olof där vi bordade ångtåget till Brösarp http://www.skanskajarnvagar.se/

Mellan tågvändningen så fikade vi med nybakade våfflor i Brösarp.    


Det var ju ingen strålande solskensdag utan lite mulet, blåsigt och emellanåt lite duggregn men det gjorde inget, vi var bra klädda.

Det blev en trevlig dag med många intryck och trevliga upplevelser. Speciellt Lemurerna är allas favoriter. Roliga ,pigga, kelvänliga, busiga och vi ville nästan inte gå där ifrån. 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se