Senaste inläggen

Av zelvis - 31 augusti 2014 15:20

Sista augusti idag och även min sista semesterdag. Imorgon börjar jag jobba igen och ska jag vara ärlig så ska det bli skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen   .

Det har varit både lugna och hektiska dagar, mest lugna och vädert klagar jag inte på. Men idag är det säkert många som klagar på allt vatten och alla översvämningar runt om i sydvästra Skåne.

Semestern avslutades med Palmfestivalen med besök på Hattmuseet, kontraktsskrivning och försäljning av Mammas lägenhet och Vår Familjedag som tyvärr regnade bort  . Mycket kan vi fixa men väder rår vi inte på!


Trevligt att det är ett ungt par som köpte Mammas lägenhet, då höjer de medelåldern rejält i bostadsrättsföreningen Barnängen.


Nya tag tas inför hösten och trots att Familjedagen inte blev av så träffades vi alla ändå och spikade lite trevligheter till hösten och vinter.


ANNONS
Av zelvis - 16 augusti 2014 13:34

Det blev inget besök på STS Sedov för de hade missat att ansöka om tillstånd att angöra Sverige i tid och därför fick de inte gå in på svenskt vatten. Tråkigt för det hade jag sett framemot.

Annars har det varit en skön vecka utan så många måsten så semesterkänslan har infunit sig och även väckarklockan har fått semester.

Lugna dagar med sköna promenader tillsammans med hundarna och sonen i sommarvärmen. Inte mycket trädgårdspyssel utan lite mer lagom men jag funderar/planerar lite ändringar i trädgården. Jag är ju rätt nöjd över det jag har men det kan ju alltid förbättras. Söndag 31/8 är den sista växtloppisen i Smyge och jag hoppas att jag kan köra dit men samma dag men senare på dagen så har vi Familjedag på Asklunda så jag får försöka att köra dit en snabb runda. 

Äntligen är Mammas lägenhet ute på Hemnet :http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?objektID=1156461

Hoppas nu att det går snabbt med försäljningen också för det hade varit så skönt att äntligen få ett slut på detta nu!

Bilderna blev jättefina tycker jag.


Igår kväll var sonen och jag hos "Göteborgarna" på den årliga kräftskiva. De heter Tommy och Inger och de bor i Göteborg och har sitt sommarhus här i Fjärdingslöv.

Sedan drygt 4-5 år sedan så samlas vi grannar på den lilla vägen utanför deras hus och har kräftskiva/knytkalas men i år var vi i "Göteborgarnas" nya fina "växthus" pga av mark-och byggnadsarbeten vid vägen. Sonen som inte äter kräftor hade grillspett med sig och jag hade kräftor och Västerbottenostpaj. God mat, God dricka och Jättetrevligt sällskap med mycket skratt och prat om bl.a Vindkraftverket som inte får byggas.

Så kvällen började med Champagne och slutade med kaffe och min Rabarb/Marängpaj och jag är ett sommarminne rikare.   

ANNONS
Av zelvis - 10 augusti 2014 15:47

Äntligen är de här, de lugna dagarna och jag njuter. Nu har jag 3 veckor kvar på min 4 veckors långa semester och jag ska njuta av dem. Den första av 4 veckor gick åt till förberedelserna, planeringen, anspänningen, iordningställandet, grannsamarbetet och och till sist Genomförandet av Carinas 50-års fest  och Vilket Kalas! 

Hela härligheten ägde rum på Asklunda Gård https://www.facebook.com/pages/Asklunda/683480978378655?fref=ts , fantastisk familj och härliga människor som erbjuder så många människor att komma upp till deras Gård och hem, vi var ju ändå drygt 90 personer inbjudna som fullständigt invaderade deras hem!!

Det var verkligen grilla, chilla, njuta, äta, dansa, sjunga, prata, umgås, skratta, Ja en Härlig Festlig Dag med trevliga, glada, härliga, sköna människor i alla åldrar!

Carinas arbetskamrater gjorde uppmärksammad entré åkande och spelande musik i Palmtåget, så härliga människor och det fick många att applådera!  


Vi bjöds på grillat från http://www.carnex.se/listing.php?kat_id=3 och goda tillbehör. Så goda grillspett! Och alla goda tillbehör!

Efteråt så dukade vi fram kakbuffén med bla : Choklad och lakritskaka, Citronmarängpaj, Hallon -Chokladfugdekaka, Nutellakaka, Citron och lakritskaka, Baylies-chokladkaka.

Många sorter och de flesta tog en liten bit av varje sort.   

Jag fick så mycket beröm för kakorna så jag rodnade, speciellt Choklad och Lakritskakan var en favorit.

Härlig musik bjöds alla gästerna på kvällen och sång av Jubilaren själv, Carina.

Måndagen den 18 augusti kan man se och höra Carina i Stadsparken tillsammans med  Alf Green och Trelleborgs Storband och jag ska dit! 

På tisdag kommer STS Sedov till Trelleborg och under 2 dagar har man möjlighet att komma ombord och titta på båten för 10 kr och sonen och jag ska dit. Detta får vi inte missa även om vi får stå i lång kö!  http://www.trelleborg.se/sv/aktuellt/nyheter/2014/augusti/sts-sedov-ater-till-trelleborg-enda-besoket-i-skandinavien/Av zelvis - 27 juli 2014 09:42

Denna strålande sommardagen fyller Elvis 12 år och enligt detta: http://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?tid=3759878 så skulle det motsvara 74 människoår.

Elvis kanske har lugnat ner sig lite men han är fortfarande väldigt alert och "På Hugget" (passa er inbrottstjuvar och andra). Han patrullerar längs staketet och när det kommer någon så skäller han ut dem så de inte kan smyga in. Bra för mig men det kan nog vara lite jobbigt för grannarna så jag stänger till tomten mot gatan på kvällarna så att han inte märker/ser/hör när någon går förbi. Speciellt de som rider förbi väcker hans "ilska". 

Lite gråvit om nosen har han blivit men annars så ser han ut som han gjorde när han kom hit + några kilon , han var ju väldigt mager, smutsig och stressad när han kom hit. Han är väldigt Mammig, ska följa mig överallt och då menar jag Överallt så vara ifred på toaletten kan jag bara glömma för han står och suckgnyr tills jag kommer ut igen. Lekfull är han fortfarande och vill gärna busa!  Det känns som om jag har en egen Bodygard när vi är ute för Gud Nåde den som  kommer för nära mig! Matte är hans!

I dag ska han få något extra gott istället för torrmaten + lite godis, måste ju fira lite   


Jag var ju på begravning i torsdag och det var en nästan fullsatt kyrka. Ett lugnt, stilla avsked  blev det en strålande sommardag i en sval kyrka. Efter akten skildes vi åt och jag ville/orkade inte riktigt åka hem direkt så jag körde till Mamma på Tappershus i stället. Mamma blev jätteglad när jag kom!


De hade precis avslutat lunchen och satt och pratade lite när jag kom.  Mamma, jag och 4 boende till plus personal satt och pratade allihopa i drygt en timme och det blev många skratt  . Riktigt trevligt var det och det behövde jag efter begravningen! 

Mamma och jag gick in i hennes lägenhet och jag passade på att inventera hennes toalett med duschtvål, schampo, krämer, tandkräm och det behövdes fyllas på så vi tog en promenad till affären. Vi köpte det som Mamma behövde och vars en Magnumglass som vi avnjöt i solen halvvägs tillbaka till Tappershus. Måste ju pausa i värmen   .

När vi kom upp till Mammas lägenhet igen så var Mamma trött och ville vila så  då jag körde hem. 

En jobbig dag som fick en bra avslutning  


I fredags var jag hemma hos Carina för att gå igenom vilka bakverk som hon vill ha till sin fest. Jag blev bjuden på en jättegod rökt makrill med goda såser och kokt potatis, riktigt mumsigt. Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag    och pratade om allt möjligt, både allvarliga saker och trevliga saker.


Jag har varit post-och husvakt + vattnat tomaterna till mina grannar som har varit på en lite semesterrunda i vårt vackra land.

Jag är så glad för att jag har så trevliga grannar! Vi bor nära varandra men vi springer inte ner dörrarna hos varandra utan vi respekterar varandras integritet och vårdar grannsämjan.   

Igår hade jag ett migränanfall så att besöka Bösarps Bygdeförenings Hembygdsdag kunde jag bara glömma   utan det blev att att ta det lugnt i mitt sovrum med fördragna gardiner och fläkten igång. Det blev inte som jag tänkt mig men så är det ibland   
Av zelvis - 22 juli 2014 14:47

Varmt, soligt, ljumma fläktar, skördetröskor, traktorer, ja det är härligt med skördetid. Dagligen kollar jag mina tomater, physallis, pumpor, kryddorna ja allting. De växer så det knakar speciellt pumporna och jag vattnar dagligen. Så härligt att ta på och gnugga på örterna och känna de härliga dofterna. Jag har köpt rapsolja som jag tänker lägga lite olika örter i för att kunna ha den smaksatta oljan i matlagningen. Tipset hittade jag här: http://pastseasons.blogspot.se/ Väl värt att prova ;)

Det negativa just nu är de förbaskade tripsen http://www.nyttodjur.se/skadevolder/trips.aspx,  fast att jag vet att de är nyttodjur så är de så jobbiga. De små liven kryper omkring och det kittlar överallt på kroppen och värst i hårbotten. De är törstiga och i värmen så svettas man så därför dras de dit. En har krypit in och dött mitt på min skärm men den är ju bara 3 mm så jag får stå ut med det. Nu vill jag ju vara ute i trädgården men jag orkar inte vistats ute när de anfaller en så fort man sticker ut snudan så jag blir inne i stället.


På torsdag ska jag till Gislövs Kyrka för att ta ett sista farväl av den lärarinnan, Gunilla Grube, som har gjort störst intryck på mig och lämnat de härligaste och roligaste minnena som jag har av min skoltid. Alla mina 3 barn har också haft turen och lyckan av att ha fått bli undervisade av henne. Det som jag först och främst tänker på när jag tänker på henne är hennes härliga skratt, humor och hennes upptåg och de var många  .


Bösarps Bygdeförening bjuder in till Hembygdsdag lör 26 juli 13.00-17.00 och dit tänker gå.

Deras populärar loppis blir den 6 september 10.00-13.00 Ska man dit då så får man vara ute i god tid för dit kommer många som är sugna på att göra fynd.


Gislövs Marknad går av stapeln fre 1/8- sön 3/8 och dit ska jag för jag behöver en ny hatt att ha på mig i trädgården. Jag får så ont i huvudet, (läs migrän), när jag är ute i solen. Sedan kanske man gör lite andra fynd som hundgodis, kryddor och annat skoj   . Man träffar alltid på personer som man känner och de flesta byter man några ord med, andra undviker man  ingen nämnd, ingen glömd .

Helgen efter blir det 50-årsfest för Carina i vårt Byalag, tur att jag börjar min semester den 4/8, 4 lediga veckor härligt  
  

Av zelvis - 20 juli 2014 13:31

Vi här i byn har gått i väntans tid men nu har beskedet äntligen kommit:

 DET BLIR INGET VINDKRAFTVERK I FJÄRDINGSLÖV!!  

Nu kan vi alla andas ut och verkligen njuta av vår härliga sommar!   

Beskedet kom i torsdags 17/7 att :

Mark-och miljöÖverdomstolen har gått igenom utredningen i målet och kommit fram till att det INTE finns skäl att meddela prövningstillstånd i detta fall.

Mark och miljödomstolens dom står därför fast, det blir inget bygglov för Vindkraftverket!

Vilken lättnad för oss att det äntligen är över, det tog ju bara 1 1/2 år!  

Vi har i allafall lärt oss en hel del under denna tiden så vi är förberedda på vad som ev.kan komma i framtiden plus att det har blivit en tätare sammanhållning tack vare detta. Inget ont som inte för/har något gott med sig   .


Pelle med matte och husse var på besök här igår och vi fikade uppe på trädäcket under parasollen. Carina ville gärna se fölet som blev 5 veckor igår så vi vandrade iväg de 430 m dit i värmen, Elvis, Zelda, Pelle, sonen, Carina och Kent. Hundarna var trötta och fick vatten och skugga medan Carina kelade med fölet Adaze innan vi gick tillbaka hem igen. Fick ett meddelande efteråt att Pelle var helt slut och sov som en stock. Det måste var lantluften   . Han fick ju en massa nya intryck och dofter under gårdagen så det skulle vara konstigt om det inte kom någon reaktion efter allt detta!

2 arbetsveckor kvar innan 4 semesterveckor och det är härligt väder. Denna sommaren har än så länge varit bra med fint väder hoppas att det håller i sig till min semester. Närmast nu är Gislövs Marknad http://www.trelleborg.se/sv/aktuellt/evenemangskalender/evenemang/gislovs-marknad/

Är på jakt efter en tunn hatt att ha på mig i trädgården så jag slipper/undviker migränen och får lite skugga över ögonen och det hoppas jag att hittar någon på marknaden.


Av zelvis - 5 juli 2014 13:47

Ja då blev trädäcket invigt i onsdagskväll. Vi hade styrelsemöte hemma hos mig och innan mötet så blev det samling på trädäcket med lite färsk frukt och White och Pink Bubbly. Mötet startade och när det blev lite för kyligt och mörkt så fortsatte vi mötet i uterummet och det blev ett låångt möte men även kreativt. Nu blir det en familjedag här i sommar så att vi kan lära känna våra grannar här i byarna   


En av styrelsemedlemmarna fyller 50 år och jag har blivit inbjuden till festen. Jag har tagit på mig att fixa en kakbuffé till festen och lite av vad som ska bjudas på, en mörk-choklad och hallonfudgekaka, fick styrelsemedlemmarna smaka på vid mötet. Lite som försökskaniner men kakan fick MVG så den kör vi på och det blir naturligtvis flera sorters kakor än bara den!


Här hemma här det varit några oroliga dagar och anledningen stavas EL eller rättare sagt avsaknaden av EL. Det började med att temperaturvisaren för frysen började flippa ut och att säkringen gick flera gånger. Så till slut kontaktades svärsonen (som är elektriker) på torsdagen och han skulle komma på fredagen efter jobbet. Under tiden försvann strömmen helt i köket och hall så vi fick dra förlängningssladdar till andra kontakter i huset.

Morgonrutinen blev helt rubbad och därmed även lite stressig.Vilken vanemänniska man är märks inte förrän allting rubbas!

Laga mat fick jag göra på gasolgrillen som har en kokplatta också, tack o lov för att jag har den! Men allt blev upponervänt och rörigt!

När svärsonen kom så kunde han genast se att felet inte låg i huset utan i kommunens elskåp (ledningen in var bränd)så de kontaktades och kom efter ca 1 timme. Det tog lite tid för dem att lokalisera el-ledningen för att kunna stänga av den och laga den. Under tiden stod jag och stekte köttbullar på gasolgrillen, vi var ju jättehungriga! 

Till slut blev det fixat och vi kunde äta!

Idag så vaknade jag med huvudvärk och ledvärk men det var väntat efter den oroliga tiden här hemma de senaste dagarna.Av zelvis - 21 juni 2014 12:59

Midsommarafton har kommit och gått och här blev det ett stilla firande med grillat med sonen.

Fläderblomsaften är gjord och utan att skryta så blev den jättegod! Både kanel och vaniljstång som smaksättning kommer jag att använda fler gånger. Nu är den utdelad till grannar och vänner (jag har sparat till dig, Carina) och naturligtvis har jag sparat lite till mig själv. En kall höst/vinterdag är det jättegott att värma saften som glögg med eller utan alkohol.  


Trädäcket är FÄRDIGT! Så fint och så stort! Hantverkaren gjorde ett bra jobb, tack för det   

Nya stapelbara utemöbler är inköpta, och nu ska seglet (5x5x5m) förankras. Nya växter är inköpta som Bambu och Elefantgräs som ska planteras runt om och så ska jag skaffa ny trädgårdsbelysning. Jag har idag solcellsbelysning men tänker fylla på med elbelysning för den mörka årstiden. 

Nästa styrelsemöte kommer att vara hemma hos mig och då kommer även trädäcket att invigas med lite bubbel och tilltugg   Hoppas bara att det inte regnar men då finns ju seglet som vi kan stå under!


Det var Öppen trädgård häromkring i söndags 15/6 och jag besökte grannbyn V.Virestad Totalt var jag inne i 8 trädgårdar och det var helt olika trädgårdar. Att det var ägare med stort trädgårdsintresse märktes! Det fanns de som hade många rosor, de som hade lummiga trädgårdar och det fanns stora öppna trädgårdar,  små trädgårdar, nya och gamla trädgårdar. Det alla hade gemensamt var deras kunniga, entusiastiska och trädgårdintresserade ägare som mer än gärna delade med sig av deras kunnande.

En trädgård som blev min favorit var bara 4 år och den hade tidigare varit åker. Ägarna byggde först ett nytt hus och sedan tog de sig an trädgården. Den hade både sol och skugga och stora träd som var gränsen till grannen plus en liten grind in till grannarna, ett litet hönshus i ena hörnan och många olika rabatter i olika höjder och  flera platser att sitta på.

En annan favorit, en lummig trädgård, var hos Annika Wall Nyqvist där jag stannade kvar en lång stund. När man stannade upp och tittade så upptäckte man fler och fler växter. De hade även försäljning av lite växter men jag köpte inget, däremot hittade jag en gammal bekant längst ner i trädgård, Claes Lindahl, en gammal Trädgårdsmästare och Silversmed och det som Claes inte kan om växter är inte värt att veta. Claes är även Ordförande i Bösarps Bygdeförening http://www.bosarpsbygden.se/  och har fungerat lite om en mentor för mig, jag tror att jag stannade där i drygt 1 timme och pratade med både Claes och hans syster Lisbeth.

Flera andra bekanta träffade jag och det var många föräldrar till mina barns skolkamrater och eftersom jag satt med i föräldrarådet under många år så kan man väl säga att jag är lite känd. Roligt att träffa dem och prata lite för våra"barn" är ju nu vuxna människor och de flesta har flyttat hemifrån


Min arbetsgivare och hennes dotter (min arbetskamrat) ja hela deras familj har gått i väntans tider lääänge och nu äntligen hände det. En långbent nykomling föddes 14 Juni och ska heta Flying Adaze som betyder Flygande Kungens dotter!

En pigg sprallig krabat, mörk med vit halvmåne i pannan, med en Väldigt duktig Mamma som är väldigt rädd om sin dotter. Vem hade inte varit det?

T.o.m jag som inte är hästintresserad ( jag har en enorm respekt för dessa djur!) blev helt bedårad av den lilla skönheten    Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se