Senaste inläggen

Av zelvis - 14 april 2014 15:40

Jag tvekade flera gånger om jag skulle skriva detta eller ej men eftersom jag inte namnger någon (även om jag vet vem det är!) så valde jag att skriva detta.  

Att man får räkna med att bloggen blir läst även utav någon VÄLDIGT NYFIKEN (förveden på skånska) bybo/granne är något man får räkna med. Det har jag inget emot, tvärtom det bjuder jag på!

Tydligen är den här personen inte nöjd med att styrelsen består av bara kvinnor.

Eller hur  _ _ _ ?Förtydligande: 3 streck = 3 bokstäver = Dina initialer.

Eller är det för att jag är Ordförande?

Vad är det för fel med att styrelsen består av kvinnor och inga män?


Samtalsklimatet är mycket bättre nu jämfört med när Du var med. När du ogillade något eller någon sa emot dig så höjde Du rösten många Decibel för att få din sak godkänd! Man kan inte skrika och skrämma folk för att få sin rätt. Det är inte Demokrati det är Tyranni! Eller så är man väldigt ouppfostrad!


Jag tycker att Du ska vänta med att klaga och låta oss få en chans att visa vad vi kan först. Och är Du sen inte nöjd med vårt arbete så har Du möjligheten att påverka styrelsens sammansättning vid nästa årsmöte som ska ske innan mars månads utgång 2015.

Då kan Du ge namnförslag till Valberedningen, men låt oss i styrelsen få en möjlighet att visa vad vi kan göra och erbjuda innan du trackar ner på oss.


Jag måste ju säga att jag är smickrad över att Du verkar gilla min blogg eftersom jag ser att Du läser den. Tydligen skriver jag något bra eftersom Du inte kan hålla dig ifrån den.   


Väninnans dotter tog SM-silver Boxning i 51 kg klassen i helgen! Grattis Tanya eller rättare sagt Pitbullen!! Jag är säker på att hela familjen är stolt över dig. Hoppas att Du blev firad ordentligt för det är Du verkligen värd!


ANNONS
Av zelvis - 10 april 2014 13:06

i går hade jag den nya styrelsen hemma hos mig för vårt första "officiella" möte. Först ett konstituerande möte och direkt efter det det första styrelsemötet för denna styrelsen. Vi var 6 tjejer som samlades hemma hos mig och diskuterade i nästan 3 timmar! 

Elvis och Zelda gillar verkligen när det kommer gäster! De spelade upp hela registert med bus och kel. Sedan att flera av tjejerna också har hundar och därför luktade gott gjorde ju inte saken sämre  .

 Den röda mattan var "pudrad" med vita hundhår efter att Elvis hade blivit kelad av "Bojan" .   

Där fick jag konkurrens om hans gunst men ordningen är återställd igen    och mattan dammsugad.


Många olika ideér och förslag framfördes och de ska vi arbeta vidare på är bla. ett projekt om att plantera träd vid vägen mellan vår by och V.Virestad Där fanns tidigare en Alm-allé men nu finns det pga. almsjukan bara ett träd kvar. Jag ska undersöka om man kan ansöka om stöd för ett Leaderprojekt på Jordbruksverket och även kontakta V.Virestads byalag och höra om de vill vara med i projektet. En styrelsemedlem ska kontakta markägarna (tror det är kyrkan) och höra sig för med dem om vad de tycker om detta innan vi går vidare.

Jag har själv ett minne från min konfirmation (10 juli 1976) när vi körde till Bösarps kyrka genom denna Alm-allé, det var som att åka i en lång  grön tunnel där solen strilade in mellan löven, det känndes som om den aldrig tog slut.


Det närmaste nu som ska genomföras är Valborgsmässobålet på Asklunda Gård med tal och sång och korvgrillning, där förhoppningsvis många vill komma. Elisabeth och Pierre med familj bjöd in till Valborgsmässobål. De har samlat en massa ris och trädgårdsavfall och det blir ett stort bål. Jättetrevligt att kunna få möjligheten till att kunna samlas och fira Valborg tillsammans utan att behöva åka iväg till det av kommunen anordnade Valborgsmässobål på Trelleborgen.

Efter det så har vi ett par andra projekt som ska gå av stapeln under året, som  Växtloppis, kanske Byavandring (ej klart ännu) och Julgranständning. Sedan ska några av oss vara med i Öppna trädgårdar men det är inte i Byalagets regi utan privata initiativ.

När mötet avslutades så kändes det som om vi kom fram till många bra aktiviteter som är genomförbara och en försiktig tillförlit till att det vi har planerat kommer att bli något bra för alla våra medlemmar.


Veckan innan mötet röjde och städade jag i uterum och inne i huset. En riktig Vårstädning! Efteråt så åkte Påskpyntet fram. Jag brukar ta fram det på måndagen i Påsk-veckan men nu åkte det fram lite tidigare så vi kan njuta av det lite längre.

Nu när det är lite ljusare ute så piggnar jag till och det gäller att passa på att göra en del i trädgården medan lusten och orken är där. Hoppas det håller i sig ett tag nu.


ANNONS
Av zelvis - 4 april 2014 20:06

De senaste veckorna har vi märkt att Zelda har förändrats. Det är i och för sig inget allvarligt men både sonen och jag märker tydligt när Zelda närmar sig till att löpa. Hon blir lite förändrad i sitt sätt, skäller mer på Elvis och blir väldigt mycket mer kelig med oss och mycket riktigt, i går kom dropparna. Nu har vi några veckor framför oss med att sätta på henne den söta byxan som dottern köpte till henne. Den är i vinröd sammet med rosa spetsar och vi berömmer henne ofta för att hon inte ska gå undan och gömma sig. Hon blir lite låg under löpet så det gällar för oss att få henne att få henne på bättre humör.

Men vi får inte glömma bort Elvis, den stackaren har fått stå ut med en del från Zelda under årens lopp. Ettrig som en terrier stämmer allt för väl in på Zelda!

Det är inte klokt vad tiden rinner iväg, Elvis eller Mixed Devil som han egentligen heter på stamtavlan, han blir 12 år till sommaren och Zelda blir 10 år i december!

Var har alla dessa år tagit vägen ?! Det känns som om det var igår när jag hämtade hem Zelda, den lilla, lilla valpen  som misstogs för att vara en batteridriven leksak  när hon var med mig på jobbet   ,för att inte tala om när Elvis kom hit.

Han var sååå mager, smutsig och ovårdad när han kom hit men efter en rejäl dusch och för att sedan bli inlindad i en varm handduk direkt från torktumlaren och få lite massage så blev han lugnad. Sedan den dagen är han " min  Påg" och jag är hans "Mamma"


Pratade med dottern på FB i början på veckan och plötsligt skrev hon: Förresten, Vi ska åka till Australien!  VA!!   svarade jag.  I Oktober svarade dottern.

Jo, hon och sambon, sambons Mamma(dotterns Svärmor) och hennes väninna. De ska åka den 18/10 -2014 och stanna i 3 veckor. Svärmoderns väninnas dotter bor i eget hus i Sydney med sin familj och de ska alla bo hos henne. Hon ska ta sin Masters Examen i Sydney och bjöd då in till festligheterna. Vilket äventyr det kan bli för dem! Hoppas att de får en riktigt skön äventyrsresa, det lär bli ett minne för livet!

De ska ta flyg från Kastrup till Helsingfors, Helsingfors-HongKong-Sydney och det tar 30 timmar dit och 28 timmar tillbaka. Då gäller det att man har bra böcker med sig för annars verkar tiden väldigt lång.


När barnen var små så var min man inne på att vi skulle flytta till Australien och planerna var långt gångna men det blev inte så av olika anledningar.

Undrar hur livet hade varit nu om vi hade flyttat dit   Ja det är väl egentligen inget att spekulera över, livet är ju här och nu! Visst kan man ångra saker som skett men man måste gå vidare i livet.


Vindkraftseländet fortsätter och det senaste stod att läsa i Trelleborgs Allehanda i veckan : http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article2127572/Nya-turer-om-vindkraftverk.html

Det enda vi kan göra är att vänta nu men det är inte min starkaste sida.


Denna helgen ska jag röja på ovanvåningen, allt som vi inte kunde bestämma vad vi skulle göra med från Mammas lägenhet hamnade på ovanvåningen och inte speciellt prydligt placerat heller! Förvisso i kartonger men ändå rörigt.

Förutom det så ska deklarationerna göras och "vedboden" städas så sysselsättning saknas inte!


Av zelvis - 1 april 2014 11:31

http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article2125923/Kundtjansten-andrar-rutiner-efter-anmalan.html


Äntligen!

Att det ska behövas att Inspektionen för vård och omsorg att göra ett oanmält besök och sedan ett anmält besök för att detta skulle rättas till. Hur tänkte beslutsfattarna egentligen?


Av zelvis - 29 mars 2014 23:18

Våren verkar ha kommit för att stanna nu och idag har jag röjt i uterummet. Sonen fixade låset på porten och Elvis och Zelda fick leta godsaker i trädgården, en riktigt skön dag.

Middagen blev köttbullar och potatismos, allt hemlagat för jag är inte speciellt förtjust i färdiglagat med en massa onödiga tillsatser. Det blev en stor sats (2kg) köttbullar och de vi inte åt upp ligger nu i frysen.


Vi hade årsmöte i vårt byalaget i tisdags kväll och de som blev invalda i styrelsen ska komma hem till mig den 9/4 för vårt första styrelsemöte. Det blev flera nya styrelseledarmöter och nu består styrelsen enbart av kvinnor vilket jag tycker ska bli jätteroligt. Många nya ideér förhoppningsvis men först får vi väl lära känna varandra. En av de nya bor på gården bakom mitt hus och hon och hennes familj har sparat en massa ris till Valborgsmässobål och bjudit in alla i byn till detta.


I onsdagskväll var det dags för Byarådets årsmöte och det var i Gärdslövs byahus som det gick av stapeln. Det var inte många som kom och gästade men tillräckligt för att hålla årsmötet. En förändring av styrelsen blev det, en styrelseledarmot avgick och en ny valdes in.  


Mamma har det bra på Tappershus men kan bli lite orolig på eftermiddagarna. Personalen försöker att avleda henne men när det inte går och hon blir ilsken och ska gå ut så ringer personalen till mig. Jag lyckas att lugna ner henne och skojar med henne så att hon skrattar och till slut vänder hon och blir lite gladare.

- Ja säger du det så är det så. men jag trodde inte på dem (personalen) säger hon.

Jag kan nog inte i min vildaste fantasi försöka sätta mig in hur Mamma har det, det måste vara fruktansvärt att tappa greppet om verkligheten och inte ha någon enda trygg person i sin närhet.

Jag gör så gott jag kan och besöker henne men jag har en del att göra på jobbet, hemmet, och privat också och det är där det dåliga samvetet visar sig. Personalen försäkrar mig om att Mamma har det bra, de berättar vad hon gör, vilka framsteg hon gör med träningen så egentligen ska jag inte ha dåligt samvete för att jag inte är där så ofta.


När hon fyllde år så hälsade jag på henne. Jag var på väg till hennes rum när jag såg henne och en från personalen framför mig i korridoren. Jag hade lite klackar på skorna och det ekade i korridoren och jag kunde se på Mammas rygg att hon reagerade på ljudet, Tills sist kom hon fram till sin dörr och då slängde hon en blick över axeln för att se vem det var som klampade bakom henne. Hon vände tillbaka huvudet igen men vände snabbt tillbaka blicken mot mig  och sa:Anne-Lie, Min dotter! Jag undrade precis vem det var som följde efter mig!

Sedan kramade jag henne och vi gick in på rummet, jag hade köpt  en stor bukett Tulpaner och  2 bakelser med mig och så fikade vi på hennes rum. Hon åt med frisk aptit och hade knappt tid att prata något mellan tuggorna. Hon verkar ha ätit upp sig lite för hon är inte lika mager som hon var när hon kom dit.

Jag stannade en timme men sedan började Mamma bli trött så då åkte jag hem. 

Dagen efter kom hennes syster och gratulerade henne så nog blev hon uppvaktad av släkten alltid men vårdboendet hade missat det. Vi är ju alla människor, det är ju mänskligt att fela och det var ju ingen Ko på isen så det gör ju ingenting tycker jag.

Av zelvis - 18 mars 2014 12:06

Världens värk i kroppen + migrän som jag har tagit medicin mot det är dagens tillstånd. Tror att det är efterdyningar efter gårdagen som varmilt sagt hektisk. Det tar väldigt på mig med allt som ska fixas, donas, ordnas och till slut går luften ur mig totalt. Tur att jag har en ledig dag idag så jag kan ta igen mig lite! Och det behövs!

Mamma skulle åka sjukresa till sjukgymnasten på Ångkvarnen i Trelleborg där hon skulle vara 10.30 och vi räknade med 1 timme där. Mamma blev hämtade redan kl:08.55 (45 min för tidigt!!)och chauffören ringde som tur var till mig (jag stod som kontaktperson) då han hade inte fått några som helst uppgifter om Mammas tillstånd (Ahlsheimer) och lårbensbrott. Jag fick avsluta mitt nyss påbörjat arbete och köra ner för att möta upp Mamma. Hade jag inte gjort det så hade Mamma blivit lämnad helt ensam på ett ställe som hon inte hade känt till och Gud vet vad som kunde ha hänt då!

Jag kom fram minuterna innan Mamma kom!!!

Vi fick sitta och vänta 1 timme innan det blev Mammas tur och hon fick 5 övningar som hon ska göra dagligen för att få upp rörligheten i höft och ben.

Klar 11.20 och sjukresan var beställd till 12.10 så vi hade lite tid att göra ingenting....

I foajen på Ångkvarnen så finns det en turistbyrån och ett taxikontor annars ingenting ! Så trist och tråkigt! Är det vad vi vill visa upp turisterna när de kommer!

Mamma blev lite kinkig (hungrig) men jag kunde inte lämna henne(rymningsbenägen) för att köpa något åt henne att tugga på så jag fick försöka avleda henne genom att prata om något annat.

Till slut kom bilen och jag tog min bil och mötte upp henne på Tappershus. Det tog drygt 20 minuter innan hon kom men jag hade pratat med personalen så de var beredda med hennes lunch och där lämnade jag henne. 


Trots att jag hade pratat med personalen och de hade fått besked på vilka tider som gällde så blev det ändå helt fel!

Hur ska jag göra då! Jag kan inte ta henne i min bil för jag klarar inte pga nackskadan och min värk att hjälpa, stöda lyfta eller hjälpa henne på något fysiskt sätt. Förhoppningsvis så ska det inte behövas fler gånger för Mamma är nu listad på Anderslövs Vårdcentral som finns på bottenplan i samma hus som Mamma bor i.

Av zelvis - 9 mars 2014 20:20

Imorgon har jag möte med Mäklaren på deras kontor. Vi har redan träffats när han var i lägenheten i torsdags men nu gäller det pappersarbete och sedan försäljning. Det ska bli skönt när allt är färdigt! Mäklaren har en lista på kunder/köpare som är intresserade av lägenheter i området och området är attraktivt så såld lär ju lägenheten bli, helst till ett bra/högt pris också!


Jag har ju kört en hel del till återvinningsstationen och i förra veckan fick jag lämna in bilen för jag hade en pyspunka på vänster framdäck. 225 kr kostade det så det var överkomligt. Idag när jag skulle köra till lägenheten upptäckte jag att vänster framdäck var punkterat! Sonen hittade en skruv i däcket och jag tror att det hände på återvinningsstationen för där ligger en massa saker och skrot (som skruvar!!) utanför containerna. Reservdäcket sitter på och imorgon kör jag in till Vianor igen, det börjar bli en vana!


Jag var och grattade väninnans make och fick själv en överraskning! Väninnan kom med ett guldkuvert till mig (födelsdagspresent) och det innehållet var en helkroppsbehandling med Lomi Lomi en hawaiansk massage!  Jag som sagt till mig själv att när allt med Mammas flytt, försäljningen av lägenheten och att Lennarts (Mammas man) barn fått sitt arv innan Mamma går bort, när allt det är klart så ska jag unna mig en massage.

Jag tror att Carina är tankeläsare!! Tänk att ha en väninna som är så omtänksam!   Jag är lyckligt lottad!


Tyvärr har jag fått ett ledsamt besked idag, en gammal vän till familjen har gått bort. Alla ska vi dö men man är aldrig beredd på att få sådana besked.


Willy! Jag hoppas att du får rida på Pampas i himlen!


Av zelvis - 24 februari 2014 17:28

Äntligen!

Som vi slet nu i helgen!

Jag hyrde och körde en lätt lastbil och brodern tillsammans med äldste sonen flyttade möblerna.


När möblerna kom på plats så såg det riktigt bra ut. Yngsta sonens gamla gråa plyschsoffa blev riktigt fin tillsammans med en lila filt och en cerise sjal över armstöden. Mamma har en graffitgrå bäddsoffa som han får istället.


Mamma har ett stort fönster i söderläge med gröna gardiner, en rosa orchide, en svart keramik-katt, en storbladig växt (som jag inte vet namnet på) grön på ovansidan och lila på undersidan av bladen och en liten blomma med cerisefärgade blommor, allt detta gjorde att det såg ombonat och fräscht ut i fönsterbrädan.


Brodern och sonen hängde upp tavlor medan jag körde och lämnade lastbilen och det hade blivit lite mörkt och då såg vi hur belysningen blev och den blev bra!

Igår var jag där igen och satte upp prydnadssakerna och bäddade sängen. Det blev nya lakan, kudde och täcke , överkastet var Mammas eget.

Personalen kom och berättade att de hade kikat in och de tyckte att Mammas rum hade blivit jättefint! Det var ju jätteroligt att de tycker om det men vi gjorde det för Mamma skull. Och hon blev jättenöjd!


På nedre botten finns Anderslövs Vårdcentral och jag hade tänkt att förhöra mig om Mamma kunde bli listad där men jag hann inte!  När vi kom in på rummet låg det en ifylld ansökan och ändring till Anderslövs Vårdcentral så naturligtvis fyllde jag i den! Onödigt att Mamma ska behöva åka färdtjänst nästan 2 mil till Valens läkargrupp i Trelleborg när vårdscentralen finns 2 trappor ner!


Mamma fick åka färdtjänst till Tappershus för jag varken vågade eller ville köra henne i min bil för om något skulle hända henne så hade jag inte kunnat hjälpa henne. Min nackskada sätter stopp för tunga lyft !

Mamma kom in på rummet och jag visade hene runt. Hon tyckte om rummet sa hon men mest blommorna! Efter en stund så gick vi en runda för att Mamma skulle se hur det såg ut.

Mamma blir fort trött så vi satte oss ner i en korridor för Mamma behövde vila. Efter en liten stund kom en ung kille från personalen fram och frågade om vi ville ha en kopp kaffe och en bakelse. En jättetrevlig ung kille som pratade med oss (men mest med Mamma ;)  Mamma smälte ;)  Det bådar ju gott!!

Vi fick bakelser, kaffe och saft och till slut orkade Mamma att gå tillbaka. Jag lämnade henne i tv-soffan där det satt en massa damer och Mamma verkade vara nöjd! Jag hann knappt börja gå förrän jag hörde att de började samtala med Mamma!  Hoppas att det håller i sig!


Egentligen skulle jag ha åkt med jobbet till O´Learys för att äta hamburgare och köra bil i en simulator men eftersom vi flyttade till Mamma så tackade jag nej till det. Jag hade aldrig orkat!! Jag var så trött i lördagskväll att jag gick och lade mig innan 20.00 och sov till 09.00! 

Imorgon blir det städning i lägenheten så den blir fin till visningen, det lär väl ta några dagar för källaren och vinden ska också tömmas! 

Nu är jag så trött på allt med flytten, det ska bli så skönt när det är över!!Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se