Direktlänk till inlägg 10 augusti 2017

Så snabbt allt kan ändras.

Av zelvis - 10 augusti 2017 15:01

Jag är inne på sista semesterveckan av 3 och jag har tagit det väldigt lugn utan en massa "måsten". Äldste sonen

och jag har ett litet projekt i trädgården som snart är klart nämligen en liten Berså. Vi tog bort gräs i en cirkel med 240 cm i diameter, lade en markduk på och vita småstenar i cirkeln. 


Jag placerade ut ett litet caféset i bersån och ska iväg till JemoFix för att inhandla 4 st 2m höga stolpar och 4 plintar. Stolparrna ska placeras ca 2/3 runt cirkeln och klätterväxter ska planteras som ska kunna klättra/växa upp så vi får lite insynsskydd när vi fikar i Bersån.


I mitt lilla växthus växer det så det knakar, jag hinner inte med att ta till vara på allt så jag delar med mig till mina grannar och vänner och än så länge har ingen klagat. 


I förrgår hände något hemskt i vår lilla by Fjärdingslöv, Asklunda en fyrlängad gård, ett par hundra meter söder om mitt lilla hus fattade eld och brann ner till grunden. Det var 3 längor som brann ner men tack och lov så klarade boningshuset sig oskadd. 

Det gick så snabbt och vilket ljud!  Vilken chock! Det tar nog tid innan vi alla hämtar oss.


En rådig ung man körde upp till ladan med en stor maskin med skopa och raserade ladan med den och grävde ett "dike" av åkern närmast ladan för att elden inte skulle ta hela åkern med torr skördningsklar säd. Mannens ingripande gjorde säkert att åkern och säden klarade sig.


Grannar och andra hjäptes åt till att flytta hästarna i hagarna som var uppskrämda av elden och lukten. Jag stannade och passade grannarnas 2 små barn i deras uterum medan deras föräldrar hjälptes åt med hästarna för jag har en enorm respekt för dessa ståtliga djur men vågar inte vara nära dem och speciellt inte i denna situationen!


Barnen var ju naturligtvis oroliga och för att få dem att tänka på något annat så hämtade jag 2 Piggelin (saftis) till dem. Den lille killen satt i mitt knä och hans syster satt bredvid mig och vi pratade lite om vad som hände och jag lugnade dem lite.


Nu är det bara boningshuset som står kvar. De tror att branden började i ett av uthusen där de som hyr gården hade uppfödning av små apor, papegojor och andra exotiska djur.

De djuren behöver ju mycket värme så det kanske var något elektriskt fel.  

Polisen ska göra en ordentlig undersökning när det har svalnat.

Tack och lov så klarade alla boende sig och ingen skadades!


Dagen efter så började det att ryka från ruinerna igen så brandkåren fick komma tillbaka och spruta vatten och de kom ganska snabbt! 
Ägarna till gården bor just nu pga.arbete utomlands men hade redan bestämt att de skulle komma hem till Sverige igen på besök , det var bestämt redan tidigare och de kom precis när det brann!  Stackars E och P, att komma hem till detta. E´s mor bor i Fru Alstad och där ska E och P bo under tiden de är Sverige.


Jag var på styrelsemöte i går kväll hos min arbetsgivare och vi planerade inför Familjedagen på Gylle skolas gräsmatta, en dag med lekar och Tipsrunda.

Jag känner fortfarande av T´s och B`s otrevliga pikar och obefogade tillrättavisande mot mig och min aptit finns inte längre pga. dem. Tur att jag har lite "förråd" att ta av! Kläderna börjar hänga löst lite här och där.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av zelvis - 20 februari 2018 11:55

Vi har sorg i vår familj, Elvis fick somna in på Evidencia på Jägersro i söndags. Saknaden och sorgen är enorm! Tänk att ett sådant litet liv kan lämna så många minnen, mest trevliga! Han kom till oss som en omplacering när han var 3,5 år och s...

Av zelvis - 13 september 2017 14:15

Igår var det dags för styrelsemöte i vårt Byalag och det var hemma hos TG(sekreterare). TG´s Partner in Crime, IB (kassör) satt bredvid TG och mot slutet av mötet så sade både TH och IF att de inte ville vara med i styrelsen längre och ingen blev gla...

Av zelvis - 11 juni 2017 18:05

Idag var det dags för Gylle-Fjärdingslövs Byalags Byaloppis och det kom en hel del som var sugna på att göra fynd! I år valde vi att ha loppisen på Gröningen mittemot kyrkan. Jag köpte inget utan jag var den som fixade kaffet och A bakade goda kako...

Av zelvis - 3 maj 2017 20:01

Jag hade lite odling i pallkragar i min trädgård men nu är pallkragarna bort och ett litet växthus ska sättas upp där i stället. Det är en del förarbete innan själva växthuset kan sättas på plats och under tiden planerar jag för vad jag ska odla i vä...

Av zelvis - 3 juli 2016 19:36

Lusten och inspirationen har saknats länge nu men det börjar så smått att bli lite bättre nu. Många måsten som tog upp väldigt mycket av både min tid och energi och det märktes i hela kroppen som ömmade och värkte samt att då fallerar minnet.! Jag ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se