Senaste inläggen

Av zelvis - 15 augusti 2013 20:03

Ja sedan i måndags så har jag semester och ska inte börja jobba förrän 9 september! Visst är det skönt med sommarsemester men jag föredrar att ta semester lite senare och det brukar vara många sköna dagar även i september. Dessutom brukar det inte så många turister och människor överallt. Men idag var det en massa människor på stadens Stortorg när det kom flera militära musikkårer och spelade för oss. http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article1954035/Militariska-musikkarer-belagrade-centrala-Trelleborg.html

Mamma har blivit sämre i sin Alzheimer och vi hade bokat till att åka och se Eva Rydberg men det blev istället sonen och jag som tittade på Fredriksdalsteatern och såg : Allo Allo, emliga armen med bla: Eva Rydberg, Sven Melander, Kim Sulocki och fick oss många härliga skratt! Speciellt när skådespelarna kom av sig och pikade varandra för det, då tjöt publiken av skratt.  Mamma hade nog inte orkat med både resan tur och retur och föreställningen så jag valde att inte säga något till henne.


I lördags hade vi vår årliga kräftskiva, grannarna och jag. Vi var 7 st som sörplade kräftor och sjöng snapsvisor och hade trevligt tillsammans. Fint väder fram till att kaffet blev klart sedan öppnade himlen sig  så Carina och jag gick in till henne och fikade. Hon bjöd på gott Marsalavin och vi satt länge och pratade. Till slut följde Carina med mig till dörren, inte för att det behövdes! nej hon passade på att rasta sin hund Helmut!!


Söndag morgon vaknade jag tidigt men valde att somna om  . Ett par timmar senare så ringde min mobil och innan jag hann svara så lade de på. Jag steg upp och passerade fönstret mot gatan när jag såg en bil med en husvagn och i bilens baklucka såg jag en siluett på en hund som jag kände igen! (Släthåriga Foxterriers har väldigt långa nosar!) Det var Malte,( ettan i kullen ) och hans matte och husse. Jag fick på mig morgonrocken och sprang ut till dem. De hade tagit en liten spontan tur till Trelleborg och Krankensjön, satt in en bild från Smygehuk på fredagen med: Här är vi!  på Facebook och när jag såg det så skrev jag till dem att komma och hälsa på hos oss. En snabb visit men så härligt att träffa dem alla igen! Tack för att ni tog er tid att hälsa på oss!!


Trädäcket börjar ta form och det blir rätt stort 6 x 4 m. Rena dansgolvet!! Dotterns sambo är elektriker och ska hjälpa mig att sätta in belysning på däcket så vi slipper treva oss fram i mörkret. När det är färdigt så får vi ha en liten invigningsfest!!  med god mat och dryck!


Nästa projekt är att få ordning på vedboden med ny dörr, fönster och klädsel men en sak i taget!


ANNONS
Av zelvis - 3 augusti 2013 11:30

Ja brodern är tillbaka!! 

Var han har varit och vad han har gjort är hans sak men han har i allafall fått sig en blåsning för att han har gjort oss alla oroliga och inte hört av sig till oss!ANNONS
Av zelvis - 2 augusti 2013 20:44

Efter att ha fått dålig nyheter i måndag så är min ena bror försvunnen! Varken hans mobil eller Facebook har varit igång sedan dess.

Han blev anmäld honom försvunnen till Polisen igår och idag ringde de för att få fler kompletterande uppgifter om honom från mig.

Hans sambo är väldigt orolig och vi har letat på de ställen där vi tror att han skulle kunna vara.

Tankarna snurrar hela tiden , vad kan ha hänt, var kan han vara, varför hör han inte av sig?!!

Jag sover dåligt, har huvudvärk och har lite svårt att ta mig för något.

Eftersom Mamma är som hon är så kommer jag inte att oroa henne med detta. Om hon kan ta det till sig så kommer hon bara att må dåligt av detta.

Hoppas att det blir ett bra slut på detta och att allt ordnar sig!

Av zelvis - 24 juli 2013 21:38

Även om mina barn är vuxna så behöver de Mammas hjälp ibland och det är väl klart att jag ställer upp om jag kan   .

Och det kunde jag igår genom att flyttstäda åt yngsta sonen tillsammans med hans inneboende och dennes flickvän. När vi lämnade lägenheten så sken och glänste den och luktade fräsch  Fönsterna blev putsade, duschen och toaletten skurade, bilschampo på kakeln för att få riktig glans på den (lite husmorsknep). Vi tog de sista sakerna med oss till den nya lägenheten mittemot Nöjesteatern. Stor ljus 3:a med ett enormt kök som jag tyckte mycket om!

Hoppas att  de hembakade kanelbullarna och franskbrödbullarna  som jag hade med mig smakade, nu har de lite bröd i frysen också. Ibland måste man bara få lov att skämma bort sina barn även om de är vuxna! Det mår både de och jag bra av! Knepet är att inte vara påträngande och klängig, men det hoppas jag verkligen inte att jag är!

Idag mår jag jag inte bra, jag har värk utav bara    men det hade jag räknat med !

Av zelvis - 21 juli 2013 13:28

Idag har jag varit på Dalabadet och träffat Tommy http://tommytott.se/ för att lämna några hemsydda vetevärmare så han kan lindra sin nackspärr. Jag sydde en till honom och ett hjärta till hans syster och jag hade ett litet lager hemma av rektangulära och hjärtformade vetevärmare som jag tog med mig. Dessa kan man värma i micron och använda om man till exempel bjuder på nybakat  och vill behålla värmen längre i bullar/bröd/kakor. Vetevärmaren till Tommy blir kvar på axlarna så man kan gå och röra sig med den på. Jag fick ett mönster på vetevärmare när jag gick på smärtrehab i Lund och har utvecklat den lite med en ståkrage så värmen går upp i nacken och inte bara på axlarna. Hoppas att det kan lindra Tommys nackspärr   det är inte alltid bra att ta smärtstillande tabletter.

Tommy var precis så trevlig i verkligheten som jag har uppfattat honom på bloggen. Trevligt att höra lite Norrländska, det väckte lite minnen av min svärmor som bodde i Kattilasaari nära Haparanda.  

Jag fick också träffa Prada och Chanel ( 2 jättesöta keliga, trevliga Chiuauatjejer),  och när jag kom hem blev jag grundligt avsnusad av Zelda och Elvis! Jag som är van vid mina två oömma krutpaket tyckte att dessa 2 tjejer var alldeles bedårande, små men ändå med ett stort självförtroende!


Igår tillbringade jag 5 timmar hemma hos Mamma med att städa för det var välbehövligt. Köket var fullt med småflugor så jag började med att i en kaffekopp göra en liten cocktail av vinäger, honung, diskmedel och lite vatten. När jag gick därifrån så var det många flugor som hade drunknat i koppen!

Under vasken hade Mamma förvarat potatis som hade börjat att gro och en hel del hade surnat så det var en blöt, illaluktande sörja där så det var bara att kavla upp ärmarna och ta tag i skiten!

Efter det så var det kylskåpets tur, åh herregud vad mycket mat jag fick slänga! Totalt blev det 6 bärkassar fulla som slängdes, pengar rätt ut i soptunnan, roligare hade hon kunnat ha för de pengarna   

Kylskåpet städades ur med klorin så inga bakterier kunde gro där. Efteråt så var det ett kylskåp där matvarorna var lätt-tillgängliga och man kunde se all mat ordentligt packeterad och hitta vad man sökte lätt!

Efteråt var det dags att ta hand om ekonomin men hon hade inga räkningar! Jag får ta tag i det imorgon och ringa till de som brukar skicka räkningar och höra mig för.

Jag tog foto på baksidan av tv`n med alla uppgifter om modellen av tvn för jag måste beställa en ny fjärrkontroll till henne. Nu är det inte Digitaltvfjärrkontrollen utan till själva fjärrkontrollen till tvn som är borta  

Hon kan bara titta på kanal 1 så jag tog med mig 3 ljudböcker med Doris Lessing så hon har något att göra. Böckerna handlar om katter och Mamma har lyssnat på dem tidigare men hon kommer inte ihåg det så det blir som en ny upplevelse för henne.

Mamma hade en riktigt Bra Dag i går med mycket lite minnesproblem nästan som hon har var innan sjukdomen, hon skrattade och var så nöjd och tacksam när hon såg resultatet!

Det varade inte så länge tyvärr för idag var hon "borta" igen men gårdagen har jag kvar i minnet  


3 arbetsveckor kvar innan jag har 4 veckors semester!

Inget bestämt vad som ska ske då utan jag tar det som det kommer. Trädgårdsarbete, utflykter, besök eller målning, helt beroende av vädret och dagsform! Skönt att kunna slippa ställa väckarklockan och vakna av sig själv!Av zelvis - 11 juli 2013 19:51

I tisdags var jag och Mamma på vårdcentralen för Mamma har en sådan oro i kroppen, hallucinerar, tar inte sin medicin som hon ska och ringer mig uppemot 15- 20 gånger varje natt! Så Mamma mår inte bra, något måste göras nu för så här kan vi inte ha det   

Hon fick en tablett som dämpar hennes oro och resultatet kom efter andra dagen när hon inte ringde alls natten till idag torsdag.   

I morse ringde hemvården till mig 2 ggr, första gången gällde det att Mamma skulle få ett trygghetslarm och hemvården behövde då 2 uppsättningar av nycklar till hennes lägenhet. Andra gången gällde det att de behövde ett låsbart skåp till Mammas mediciner. I går kväll när de kom så hade Mamma tömt ut alla tabletterna (som var i dosettdosan) i en skål och satt in skålen i ett kökskåp! 

Jag hade ett litet säkerhetsskåp med både kod och nyckel hemma och eftersom jag skulle till jobbet för att fixa nycklar till lägenheten så blev det nycklar även till säkerhetsskåpet. Skåpet är inte jättestort ungefär som ett  halvt A4-ark men det väger en del så Mamma får nog svårt och kämpigt om hon skulle försöka sig på att gömma skåpet. 

Jag får börja säkerhetstänka som jag gjorde när barnen var små men nu gäller det en vuxen kvinna ! 

Min ene bror följde med mig hem till Mamma idag och det tyckte jag var både bra och skönt för nu kunde han med egna ögon se hur det är med Mamma. Vi "blindade" låset i säkerhetsdörren så att det bara kan låsas och öppnas från utsidan. Mamma låste dörren inifrån och trots att jag förklarade faran för henne och satte en lapp med text att inte låsa så fortsatte hon att låsa. Om det hade börjat att brinna och låset var låst så tar det lång tid innan brandmännen kan ta sig in ca 10-15 min och då hinner de inte få ut henne i tid! 

Min bror berättade efteråt att han hade sett flera flugor på balkongfönstert och tittat ut balkongen. Där låg flera fyllda plastkassar och det var fullt med flugor på dem! Sopor!! Jag måste åka dit imorgon och städa bort soporna när hon är på dagverksamheten. Roligare kan man ha!   Men jag ska inte gnälla, jag har ju fått sova i natt   

Så denna veckan har det varit fullt upp men förhoppningsvis så får jag en lugn helg men man ska aldrig säga aldrig. Men jag har en sak som jag ska göra och behöver få lugn och ro till det. Samtidigt så lockar ju trädgården om det blir fint väder och det ska det tydligen bli!   

Av zelvis - 30 juni 2013 18:46

Nu är ärtkaravanen igång! Ja den har i och för sig varit igång sedan i fredags här i mina trakter. Det är imponerande när de kommer med sina stora maskiner. Det måste vara goda ärter här omkring   


Jag och äldste sonen var ju hos yngste sonen i går och rensade och det behövdes! Jag köpte en stor rulle med 40 säckar hos dottern och det var nog tur för de behövdes. Vi började med köket och där blev det 3 sopsäckar med tomflaskor och 1 säck med tomburkar så sonen har lite pantpengar till inflyttningsfesten   i nya lägenheten. Bilen fylldes med en massa "sopor" för soptunnorna på sonens bakgård var fulla!  

Lite tråkigt att sonens inneboende bara var på sitt rum med sin flickvän och inte hjälpte till, för han har ju hjälpt till med att stöka till!.  

Vi hade franskbrödsbullar och fikabröd med oss och mitt i all städning så hörde vi ett stort ståhej utifrån Bergsgatan, det var Regnbågsfestival och de marscherade från Möllevångstorget till Stortorget. Färg,flaggor, banderoller, glädje, sång, visselpipor, trummor och tyvärr Ösregn. Men de var lika glada för det   

Jag och äldste sonen lämnade lägenheten med ett skinande kök som yngste sonen var glad för. När det blir dags för flyttstädning så har jag varnat yngste sonen för att det kommer ta tid kanske t.om 2 dagar för att hela lägenheten ska bli färdigstädad om inte han börjar nu. Han och jag får hjälpas åt med slutstädningen för lägenheten ska lämnas skinande ren (anser jag) även om han inte fick den i det skicket! Det handlar ju även om att få goda vitsord till framtida bostadsuthyrare!


Efter gårdagens städning/röjning så känner jag mig väldigt mör i hela kroppen (fibromyalgin) och har som en känsla att en förkylning är på gång. Hoppas att jag mår bättre i morgon för jag behöver alla krafter jag har för att orka med Mamma och hennes svängningar idagsform och humör!

Av zelvis - 28 juni 2013 18:59

Det är Mammas stora fasa att hon ska börja besvära grannarna och bära sig tokigt åt som att skälla och svära åt dem och nu börjar mamma gå ut och be grannarna om hjälp. Jag har ju tidigare skrivit om hur hon gömmer saker bla. fjärrkontrollen till tvn som jag har fått beställa nya från Telia 2 gånger. Senast nu i onsdags så hämtade jag ut en ny fjärrkontroll på Posten till henne och i torsdags var den försvunnen ! och då ringde hon och anklagade mig för att ha tagit den! Hon har absolut inget minne av att hon har gömt den så naturligtvis är det jag som är den skyldige  .

När hon inte fick gehör för sina otrevliga telefonsamtal så började hon att ringa på hos grannarna och vaktmästaren kom och hjälpte henne (enligt henne). Hon ringde mig och sa det och att vaktmästaren tyckte det var taskigt gjort av mig!

Hon är mycket arg och otrevlig när hon ringer och har ingen tidsuppfattning alls, hon tror t.ex att hon precis har flyttat in i lägenheten när det var 6 år sedan det hände!

I torsdags skulle hon på besök på dagsverksamheten och hade fått tid och adress men hon klarade inte av det utan irrade runt på Valens köpcentra och letade dörrar    

Ny tid till Dagverksamheten är nu på tisdag  kl:15.00 men jag vet inte om hon klarar av att gå dit med mig (eller för den delen om jag klarar av det!!)  så arg och otrevlig som hon är! Det är inte snälla saker hon anklagar mig för och jag får bita ihop och räkna till 100 flera gånger när vi träffas. Så här kan vi inte ha det, det mår varken hon eller jag bra av! Får se hur många otrevliga samtal det blir denna helgen  .


Sonen R ska flytta och jag och sonen A ska hem till honom imorgon och hjälpa honom lite så jag har köpte en stor rulle sopsäckar och ska ta fikabröd med mig. Det är lite svårt för honom att åka buss med grovsopor genom hela Malmö   och när han frågade så snällt så kunde jag ju inte neka honom den hjälpen.

Förhoppningsvis så ska vi försöka att hinna med en tur till Foteviken för att gå på Vikingamarknad!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se