Senaste inläggen

Av zelvis - 10 juni 2014 10:25

Det har inte blivit mycket till sömn i natt inte! Med 30 sekunders mellanrum så hördes det en skarp smäll, ungefär som en tändkule-motor som startades. Det började vid 22-tiden igår kväll och fortsatte hela natten och det var rejäla smällar!

Eftersom det var vindstilla i natt så hördes det mycket högt och dessutom ekade ljudet mellan husen och det var ordentliga smällar!

Till slut lyckades jag att somna till men då var det redan ljust ute så det kanske blir en middagslur idag   


Jag lokaliserade ljudet till omkring våtmarken (nordost om mitt) som tillhör Knutsson, de som vill ha ett Vindkraftverk på sin mark. Vilket sammanträffande, va. ( Förresten så är Mark och Miljödomstolens beslut överklagat, om de får prövningstillstånd vet vi inte än för det är 2 månaders väntetid på det beskedet!)

Grannen vänster om mitt ringde mig i förmiddags och att säga att han var arg är milt sagt! Han hade varit nära att köra av vägen på väg till jobbet pga. sömnbrist  och hans sambo (min frisör) har en lång arbetsdag idag på sin salong.

Grannen till höger ringde också mig idag och frågade om jag visste vad och vem det var som förde oväsen. Hon fick svar på sina frågor men precis som alla oss andra så är vi rejält förbannade på de som orsakat oss sömnbrist pga. oväsendet.

Jag fick tag i Bengt G som äger mark i området och vars son bor på Gården nordost om "smällområdet" och han lyckade få tag i "Syndabocken" och få smällandet avstängt. SÅ SKÖNT!!

Det är ett försöksfält som tillhör Knutsson som de provodlar olika grödor på, jag vet inte riktigt vem det är. Det verkar vara som om Lunds Universitet är inblandat men även Hushållningssällskapet Malmöhus http://hs-m.hush.se/.  De har ett testfält med olika grödor och för att förhindra att fåglarna äter upp grödan så har de en "fågelskrämma" en maskin som skrämmer fåglarna med kraftiga smällar var 30 sekund. Troligtvis var det ett tidsinställningsfel på ca 12 timmar eftersom den gick i gång vid 22-tiden och då brukar inte fåglarna äta på fälten, de sover då!

Idag ska jag ge mig ut och plocka Fläderblomsklasar för att göra saft. Jag har tidigare prövat att ha en kanelstång i och det var jättegott men nu har jag hittat ett recept med både kanel Och vaniljstång och det måste jag bara testa!

Det blir en långrunda med hundarna i jakten på Fläderblommor och jag har vattenflaskan med mig så de kan få svalka av sig.

ANNONS
Av zelvis - 1 juni 2014 10:35

Idag har jag varit i Smyge och fyndat på växtloppisen. 3 kassar med lite olika växter hade jag med mig hem bl.a fler liljekonvaljer (äskar liljekonvaljer!!), limegröna funkior, Stjärnflocka även kallad Linnés döttrar: http://sv.wikipedia.org/wiki/Stj%C3%A4rnflocka, en vit Agapanthus Africanus:,http://www.odla.nu/inspiration/agapanthus, Hjärtaster:

http://tradgarn.com/produkt.php?sd_esp_1_pid=2161 så nu vet jag vad jag ska göra idag men först ska jag skaffa mer jord till förbättring så växterna mår bra!  Totalt handlade jag för 210 kr och jag är mer än nöjd!


I går gjorde jag något som jag inte har gjort sedan 1999, jag var på Bio!! Med min Whiplash-skada så har jag inte vågat pröva att sitta i stenhårda biofåtöljer som inte går att ändra inställningar på och en stor filmduk som man måste luta huvudet bakåt för att kunna se allting, med följd att jag väntar tills filmerna kommer på DVD och hyr dem i stället men det är ju inte samma känsla som att se på bio. Men nu ville dottern https://www.facebook.com/sandra.askelin?ref=ts&fref=ts bjuda mig att se "Maleficent:https://www.google.com/search?hl=sv&q=maleficent+trailer&rlz= i 3D som en MorsDagspresent! Gärna för mig, jag är villig att prova om det funkar. Dottern och hennes sambo brukar beställa platser med stolar som går att sänka så man nästan ligger och de har även större benplats och det hade hon beställt till mig också! En sådan omtänksam dotter jag har!   Äldste sonen  och dotterns sambo följde också med och även dotterns "Svärmor".Det är något speciellt att se film på bio och ha en liten godispåse eller popcorn som snacks till.


Innan filmen så skulle vi gå och äta någonstans och valet föll på Mando http://www.mandosteakhouse.com/  på Skomakaregatan. Det var fint väder igår och det kryllade av människor ute. Roligt att sitta och titta på alla människor som gick förbi oss. Mitt först arbete ,1980, låg på Södergatan och hette: Värdshuset Crocket, personalingången låg precis vid Mando så en hel del minnen väcktes. Idag är det en bank i lokalerna. 

Vi tog tåget från Oxie (där dottern med sambo bor) in till Triangeln för dottern ville visa mig hur det nya köpcentrat ser ut där. Jag brukar kunna orientera mig bra men inne på Triangeln blev jag helt snurrig, tur att dottern hittar! Sedan gick vi ner till Mando där dotterns svärmor satt och väntade på oss. Det blev Plankstek för 4 av oss och en Burgare till svärsonen. Så gott! Rensade plankor och rensad tallrik är väl ett Gott Betyg.

Efter filmen kände vi oss rätt nöjda och tog bussen till Oxie där jag hade parkerat bilen och det blev lite slötittande på tvn men till slut orkade jag inte mer och gick och lade mig. Det tar på krafterna trots att det inte var något Maraton vi sprang igår.

Idag blir en lugn dag med lite pyssel i trädgården där det alltid är något att göra.

ANNONS
Av zelvis - 23 maj 2014 17:00

I dag är det Maltes, Sams, Mitchis och Pelles 7-årsdag!

Grattis till er alla och era härliga familjer!

Här kommer Elvis och Zelda att firas de med och i eftermiddag kan Pelle räkna med ett besök!
Av zelvis - 20 maj 2014 17:55

Jag har varit fullt upptagen med trädgårdsfix och vid dåligt väder har jag röjt på ovanvåningen så nu är mina fingrar ömma som attan och tjocka som lunchkorvar. Ovanpå detta så värker både fotlederna och knäna. Inget kul alls speciellt som det är så fint väder och jag vill fortsätta arbetet i trädgården men det får vänta tills jag mår bättre.


Något jag har väntat på är att ansökan om att bli God Man för Mamma skulle gå igenom och den verkar att bli klar nu och jag blir godkänd som God Man. Möte är bokat med Överförmyndaren på fredag och efter det mötet har jag bokat in ett möte med Mäklaren så nu börjar det väl snart hända saker. Skönt!


I söndags var jag på växtloppis i Smyge där jag fyndade bl.a Rosa Liljekonvaljer. Jag visste inte ens att de fanns i Rosa så naturligtvis slog jag till när priset för ett fint exemplar var 20 kr! I min brudbukett hade jag Liljekonvaljer och det har alltid varit min favoritblomma. En Ricin , en Prickklocka och flera olika funkior fick också följa med mig hem.

På vägen till Köpmansmagasinet så passerade jag "Litauiska Villan" och där var en massa svalor som hade byggt bo under taket. Många svalor flög ut och in under taket och en svala kom flygande runt oss som gick där och det var precis som om den skulle kolla in oss ordentligt. Det verkade som om vi fick godkänt för den flög tillbaka till sitt bo. Vi var nog inget hot för den. men det kändes lite magiskt och faktisk som om vi var speciellt utvalda       


De som säljer på växtloppisen är en hängiven skara som verkligen är stolta över sina alster. De är kunniga och delar mer än gärna med av sina erfarenheter och blir väldigt glada när man ställer frågor till dem om växterna. Nästa gång är söndagen 1Juni och naturligtvis ska jag dit. Denna gången hade jag 2 välfyllda kassar med stora kraftiga växter med mig hem för en kostnad av 140 kr!

Annars blir det pyssel med målning av Pergolan och nästa föremål för målarpenseln blir hängrännorna och plåttaket men i min takt! Jag har ju hela sommaren på mig   men det som jag helst vill få färdigt är mitt trädäck! Inte en sommar till med ett halvfärdigt projekt och utan någon direkt plats att sitta på i trädgården men förhoppningsvis är den färdig till Midsommar men helst innan!!

Av zelvis - 8 maj 2014 12:45

Torsdag idag och det är en ruggig, kylig, regnig dag men här innanför väggarna är det soligt och glatt!


Anledningen ?  Mark - och Miljödomstolen upphäver Länstyrelsen i Skåne Läns beslut och fastställer Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborgs kommuns beslut att inte bevilja bygglov till Eoulus Vindkraftverk!   

Jag blev uppringd av Jenny Isaksson från TA som gav mig de goda nyheterna http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article2152999/Domstol-satter-stopp-for-nytt-vindkraftverk.html!


Men vi kan inte vara för säkra ännu för de har 3 veckor på sig att överklaga beslutet.


Av zelvis - 1 maj 2014 11:18

Vilken trevlig Valborgsmässoafton det blev!

Vädert var helt underbart, sol, varmt och lite lätt bris.

Familjen på Asklunda, Pierre och Elisabeth och deras pojkar bjöd in till deras gård, http://www.asklunda.se/index.html  och bredvid deras jättestora gräsmatta hade de samlat en massa ris till ett bål. Stora ytor så både barn och djur kan härja fritt! Man skulle kunna spela brännboll eller något annat roligt där! De hade även satt fram både bord och stolar så att de som ville kunde sitta ner, verkligen tänkt på allt.


Vi var runt 60 personer, både nya och välkända ansikten, som hade trevligt tillsammans och njöt av denna sköna kväll. Många barn som träffade nya vänner, hundar som fick möjlighet att få träffa nya kompisar och det fungerade utan för mycket oväsen   


Vi började med korvgrillning och sedan Tal av Bojan. Stackarn    hon var nog lite nervös och gick och övade en lång stund innan men hon hade inte behövt vara orolig för hon gjorde det riktigt bra!! Applåden efteråt visade tydligt publikens uppskattning.   

Därefter tändes bålet och styrelsen sjöng några sånger som faktiskt blev mycket uppskattat! Vi hade inte övat något alls men två i styrelsen är duktiga sångerskor så de styrde upp det riktigt bra.


Efter korvgrillningen bjöd vi på kaffe/thé, saft och fikabröd, barnen sprang omkring och lekte och träffade nya kamrater, hundarna likaså, vi "äldre" pratade med varandra lite om både gammalt och nytt. Detta kanske kan bli en tradition i vårt Byalag! Solnedgången var helt underbar och blev en perfekt avslutning på kvällen!

Ett stort TACK till er alla som gjorde vår kväll så bra och trevlig och sist men inte minst Ett stort Tack till Familjen  på Asklunda för att vi fick lov att fira Valborg hos er!! Jag har varit på Tappershus för att lämna lite örter och jordgubbsplantor. De har ordnat en fin uteplats med berså och köpt in pallkragar som de har planterat lite i . Meningen är att de boende(inkl.Mamma) ska kunna gå och påta och känna och lukta och plocka av växtligheten där. De behövde lite fler pallkragar och det ordnade jag till dem  genom en kontakt. Eftersom de äldre har svårt att bocka sig så är det bra att sätta flera kragar ovanpå varandra så att de kommer upp i höjd så kan de lättare komma åt att påta. Tanken är de boende ska kunna gå och plocka av växtligheten och äta direkt som t.ex solvarma jordgubbar.

Önskar er alla en riktig skön dag, här skiner solen och precis var ett bi härinne och hälsade på men den skyndade sig ut i solen igen!  


Av zelvis - 24 april 2014 12:12

Idag är en "ta igen sig dag" efter gårdagens arbetsdag. Jag och praktikanten Emil möblerade om på kontoret, något jag har velat göra länge och nu blev det gjort. Samtidigt blev det rensat och städat så kontorsdammet är borta nu, det blir det nog lättare för städerskan att komma åt att städa bättre nu. Undrar vad min kontorskollega kommer att säga när han kommer tillbaka efter semestern?!

Jag blev nöjd med resultatet och det blev även mina arbetskamrater, en tyckte t.om att det såg mer proffessionellt ut på kontoret numera!   Det tog sin lilla tid och jag drog över i arbetstid men Chefen sa att jag kunde ta ledigt imorgon (fredag) istället så det blir långledigt igen   .


Det är grått och blåsigt här idag så det inbjuder inte till något trädgårdsarbete idag precis, utan jag håller mig inne istället. Men hundarna vill gärna härja lite i trädgården oavsett väder. 

Zelda är i sluttampen på löpet och även om Elvis är kastrerad så är han intresserad. Zelda springer snabbt ifrån honom och han jagar. Jag målade staketet tidigare i veckan och då lyckade Elvis komma för nära så på hans vänstra bröstsida syns det tydliga spår av röd lasyr!

En vit, svart och RÖD Foxterrier!

Lasyren är vattenbaserad så Elvis ska få sig ett duschbad idag och sedan blir det Zeldas tur. Jag brukar slänga in handdukarna i torktumlaren och när duschen är klar lindas hundarna in i varma handdukar och får sig en massage. De myser, knorrar av välmående och när den värsta vätan är borttorkad så börjar racet här hemma! De springer och springer, gnider sig på mattorna och möblerna och springer igen. Man kan inte låta bli att skratta åt deras tokigheter och det eggar dem till mer! Sedan åker borsten fram och pälsen får sig en riktig genomgång. Efter det brukar de vara rejält trötta och somnar gott gärna bredvid varandra. Då får jag ta fram dammsugaren fram för att ta bort alla hundhår.

igår när jag kom hem så låg det ett paket till mig i brevlådan från : Scandinavian Health & Beauty AB i Malmö. Blev lite fundersam då jag inte beställt något från dem. I paketet låg en förpackning med Eyelash serum och då kom jag ihåg att jag hade deltagit i en tävling hos Magdalena Graaf http://magdalenagraaf.se/ och vunnit en förpackning serum! Jag brukar inte ha tur men det var väl min tur nu! Det testade jag redan igår kväll men för att kunna få se några resultat så måste man hålla på i minst 30 dagar. Sedan kommer jag att ha långa, täta ögonfransar som jag kan förföra med! ;)  Skämt åsido jag ska ge det en chans, kanske kan den här "tanten"  lyckas förföra någon lämplig karl vem vet, alltså inte för att jag letar   barasåattnivet.


Av zelvis - 22 april 2014 18:28

Min värk kan visa sig på de mest konstiga ställen på kroppen och just nu så är det mest ömt på fotsulorna. Det känns som om de är minst 1 dm tjocka(platåsula) och såå ömma! Det är så mycket som jag vill göra i trädgården så vad gör man då med ömma fotsulor? Jo man lägger sig knä på en kudde och rensar. Följden blir ännu mer ont i nacken, axlar och armar men jag tar det, jag har ju trots allt tillfredställelse av att se hur fint min rensade rabatt blev! Jag har ju dessutom långledigt så jag kan vila emellan.


Långfredagen var jag uppe hos mina grannar på Asklunda Gård .  http://www.asklunda.se/butik.html

De hade lagt jättefina inbjudningar i våra brevlådor så det fick jag inte missa. Jag hade en liten blomma med som en liten "Lycka Till"-gåva.

Många fina saker att titta på och många grannar som också besökte gården så vi var ett litet gäng på innergården som stannade kvar och pratade med varandra och ett ämne var Vindkraftverket!Vädret denna Påsk har ju varit jättefint och man kan nästan höra hur det växer. De flesta rapsfälten står i fullblom men jag har ännu inte känt doften, det är väl bara en tidsfråga. 

Jag gick in i vedboden ett ärende och skrämde Herr och Fru Koltrast som hade tänkt bygga bo där men de blev avhysta av mig. Elvis och Zelda har genom åren tyvärr lyckats att ta fågelungarna när de precis har börjat att flyga så därför är det viktigt att stänga dörren till vedboden ordentligt. Jag kan ju inte skälla på hundarna då det är jaktinstinkten som kommer fram. Då är det bättre att koltrastarna bygger sitt bo någon annanstans än hos oss.


Påsken har varit lugn och skön, mesta tiden har jag spenderat i trädgården i det fina vädret. Dottern och hennes pojkvän kom hit och åt middag på Påskdagen, annars har vi tagit det lugnt och det har varit jätteskönt!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se