Senaste inläggen

Av zelvis - 23 maj 2014 17:00

I dag är det Maltes, Sams, Mitchis och Pelles 7-årsdag!

Grattis till er alla och era härliga familjer!

Här kommer Elvis och Zelda att firas de med och i eftermiddag kan Pelle räkna med ett besök!
ANNONS
Av zelvis - 20 maj 2014 17:55

Jag har varit fullt upptagen med trädgårdsfix och vid dåligt väder har jag röjt på ovanvåningen så nu är mina fingrar ömma som attan och tjocka som lunchkorvar. Ovanpå detta så värker både fotlederna och knäna. Inget kul alls speciellt som det är så fint väder och jag vill fortsätta arbetet i trädgården men det får vänta tills jag mår bättre.


Något jag har väntat på är att ansökan om att bli God Man för Mamma skulle gå igenom och den verkar att bli klar nu och jag blir godkänd som God Man. Möte är bokat med Överförmyndaren på fredag och efter det mötet har jag bokat in ett möte med Mäklaren så nu börjar det väl snart hända saker. Skönt!


I söndags var jag på växtloppis i Smyge där jag fyndade bl.a Rosa Liljekonvaljer. Jag visste inte ens att de fanns i Rosa så naturligtvis slog jag till när priset för ett fint exemplar var 20 kr! I min brudbukett hade jag Liljekonvaljer och det har alltid varit min favoritblomma. En Ricin , en Prickklocka och flera olika funkior fick också följa med mig hem.

På vägen till Köpmansmagasinet så passerade jag "Litauiska Villan" och där var en massa svalor som hade byggt bo under taket. Många svalor flög ut och in under taket och en svala kom flygande runt oss som gick där och det var precis som om den skulle kolla in oss ordentligt. Det verkade som om vi fick godkänt för den flög tillbaka till sitt bo. Vi var nog inget hot för den. men det kändes lite magiskt och faktisk som om vi var speciellt utvalda       


De som säljer på växtloppisen är en hängiven skara som verkligen är stolta över sina alster. De är kunniga och delar mer än gärna med av sina erfarenheter och blir väldigt glada när man ställer frågor till dem om växterna. Nästa gång är söndagen 1Juni och naturligtvis ska jag dit. Denna gången hade jag 2 välfyllda kassar med stora kraftiga växter med mig hem för en kostnad av 140 kr!

Annars blir det pyssel med målning av Pergolan och nästa föremål för målarpenseln blir hängrännorna och plåttaket men i min takt! Jag har ju hela sommaren på mig   men det som jag helst vill få färdigt är mitt trädäck! Inte en sommar till med ett halvfärdigt projekt och utan någon direkt plats att sitta på i trädgården men förhoppningsvis är den färdig till Midsommar men helst innan!!

ANNONS
Av zelvis - 8 maj 2014 12:45

Torsdag idag och det är en ruggig, kylig, regnig dag men här innanför väggarna är det soligt och glatt!


Anledningen ?  Mark - och Miljödomstolen upphäver Länstyrelsen i Skåne Läns beslut och fastställer Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborgs kommuns beslut att inte bevilja bygglov till Eoulus Vindkraftverk!   

Jag blev uppringd av Jenny Isaksson från TA som gav mig de goda nyheterna http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article2152999/Domstol-satter-stopp-for-nytt-vindkraftverk.html!


Men vi kan inte vara för säkra ännu för de har 3 veckor på sig att överklaga beslutet.


Av zelvis - 1 maj 2014 11:18

Vilken trevlig Valborgsmässoafton det blev!

Vädert var helt underbart, sol, varmt och lite lätt bris.

Familjen på Asklunda, Pierre och Elisabeth och deras pojkar bjöd in till deras gård, http://www.asklunda.se/index.html  och bredvid deras jättestora gräsmatta hade de samlat en massa ris till ett bål. Stora ytor så både barn och djur kan härja fritt! Man skulle kunna spela brännboll eller något annat roligt där! De hade även satt fram både bord och stolar så att de som ville kunde sitta ner, verkligen tänkt på allt.


Vi var runt 60 personer, både nya och välkända ansikten, som hade trevligt tillsammans och njöt av denna sköna kväll. Många barn som träffade nya vänner, hundar som fick möjlighet att få träffa nya kompisar och det fungerade utan för mycket oväsen   


Vi började med korvgrillning och sedan Tal av Bojan. Stackarn    hon var nog lite nervös och gick och övade en lång stund innan men hon hade inte behövt vara orolig för hon gjorde det riktigt bra!! Applåden efteråt visade tydligt publikens uppskattning.   

Därefter tändes bålet och styrelsen sjöng några sånger som faktiskt blev mycket uppskattat! Vi hade inte övat något alls men två i styrelsen är duktiga sångerskor så de styrde upp det riktigt bra.


Efter korvgrillningen bjöd vi på kaffe/thé, saft och fikabröd, barnen sprang omkring och lekte och träffade nya kamrater, hundarna likaså, vi "äldre" pratade med varandra lite om både gammalt och nytt. Detta kanske kan bli en tradition i vårt Byalag! Solnedgången var helt underbar och blev en perfekt avslutning på kvällen!

Ett stort TACK till er alla som gjorde vår kväll så bra och trevlig och sist men inte minst Ett stort Tack till Familjen  på Asklunda för att vi fick lov att fira Valborg hos er!! Jag har varit på Tappershus för att lämna lite örter och jordgubbsplantor. De har ordnat en fin uteplats med berså och köpt in pallkragar som de har planterat lite i . Meningen är att de boende(inkl.Mamma) ska kunna gå och påta och känna och lukta och plocka av växtligheten där. De behövde lite fler pallkragar och det ordnade jag till dem  genom en kontakt. Eftersom de äldre har svårt att bocka sig så är det bra att sätta flera kragar ovanpå varandra så att de kommer upp i höjd så kan de lättare komma åt att påta. Tanken är de boende ska kunna gå och plocka av växtligheten och äta direkt som t.ex solvarma jordgubbar.

Önskar er alla en riktig skön dag, här skiner solen och precis var ett bi härinne och hälsade på men den skyndade sig ut i solen igen!  


Av zelvis - 24 april 2014 12:12

Idag är en "ta igen sig dag" efter gårdagens arbetsdag. Jag och praktikanten Emil möblerade om på kontoret, något jag har velat göra länge och nu blev det gjort. Samtidigt blev det rensat och städat så kontorsdammet är borta nu, det blir det nog lättare för städerskan att komma åt att städa bättre nu. Undrar vad min kontorskollega kommer att säga när han kommer tillbaka efter semestern?!

Jag blev nöjd med resultatet och det blev även mina arbetskamrater, en tyckte t.om att det såg mer proffessionellt ut på kontoret numera!   Det tog sin lilla tid och jag drog över i arbetstid men Chefen sa att jag kunde ta ledigt imorgon (fredag) istället så det blir långledigt igen   .


Det är grått och blåsigt här idag så det inbjuder inte till något trädgårdsarbete idag precis, utan jag håller mig inne istället. Men hundarna vill gärna härja lite i trädgården oavsett väder. 

Zelda är i sluttampen på löpet och även om Elvis är kastrerad så är han intresserad. Zelda springer snabbt ifrån honom och han jagar. Jag målade staketet tidigare i veckan och då lyckade Elvis komma för nära så på hans vänstra bröstsida syns det tydliga spår av röd lasyr!

En vit, svart och RÖD Foxterrier!

Lasyren är vattenbaserad så Elvis ska få sig ett duschbad idag och sedan blir det Zeldas tur. Jag brukar slänga in handdukarna i torktumlaren och när duschen är klar lindas hundarna in i varma handdukar och får sig en massage. De myser, knorrar av välmående och när den värsta vätan är borttorkad så börjar racet här hemma! De springer och springer, gnider sig på mattorna och möblerna och springer igen. Man kan inte låta bli att skratta åt deras tokigheter och det eggar dem till mer! Sedan åker borsten fram och pälsen får sig en riktig genomgång. Efter det brukar de vara rejält trötta och somnar gott gärna bredvid varandra. Då får jag ta fram dammsugaren fram för att ta bort alla hundhår.

igår när jag kom hem så låg det ett paket till mig i brevlådan från : Scandinavian Health & Beauty AB i Malmö. Blev lite fundersam då jag inte beställt något från dem. I paketet låg en förpackning med Eyelash serum och då kom jag ihåg att jag hade deltagit i en tävling hos Magdalena Graaf http://magdalenagraaf.se/ och vunnit en förpackning serum! Jag brukar inte ha tur men det var väl min tur nu! Det testade jag redan igår kväll men för att kunna få se några resultat så måste man hålla på i minst 30 dagar. Sedan kommer jag att ha långa, täta ögonfransar som jag kan förföra med! ;)  Skämt åsido jag ska ge det en chans, kanske kan den här "tanten"  lyckas förföra någon lämplig karl vem vet, alltså inte för att jag letar   barasåattnivet.


Av zelvis - 22 april 2014 18:28

Min värk kan visa sig på de mest konstiga ställen på kroppen och just nu så är det mest ömt på fotsulorna. Det känns som om de är minst 1 dm tjocka(platåsula) och såå ömma! Det är så mycket som jag vill göra i trädgården så vad gör man då med ömma fotsulor? Jo man lägger sig knä på en kudde och rensar. Följden blir ännu mer ont i nacken, axlar och armar men jag tar det, jag har ju trots allt tillfredställelse av att se hur fint min rensade rabatt blev! Jag har ju dessutom långledigt så jag kan vila emellan.


Långfredagen var jag uppe hos mina grannar på Asklunda Gård .  http://www.asklunda.se/butik.html

De hade lagt jättefina inbjudningar i våra brevlådor så det fick jag inte missa. Jag hade en liten blomma med som en liten "Lycka Till"-gåva.

Många fina saker att titta på och många grannar som också besökte gården så vi var ett litet gäng på innergården som stannade kvar och pratade med varandra och ett ämne var Vindkraftverket!Vädret denna Påsk har ju varit jättefint och man kan nästan höra hur det växer. De flesta rapsfälten står i fullblom men jag har ännu inte känt doften, det är väl bara en tidsfråga. 

Jag gick in i vedboden ett ärende och skrämde Herr och Fru Koltrast som hade tänkt bygga bo där men de blev avhysta av mig. Elvis och Zelda har genom åren tyvärr lyckats att ta fågelungarna när de precis har börjat att flyga så därför är det viktigt att stänga dörren till vedboden ordentligt. Jag kan ju inte skälla på hundarna då det är jaktinstinkten som kommer fram. Då är det bättre att koltrastarna bygger sitt bo någon annanstans än hos oss.


Påsken har varit lugn och skön, mesta tiden har jag spenderat i trädgården i det fina vädret. Dottern och hennes pojkvän kom hit och åt middag på Påskdagen, annars har vi tagit det lugnt och det har varit jätteskönt!

Av zelvis - 14 april 2014 15:40

Jag tvekade flera gånger om jag skulle skriva detta eller ej men eftersom jag inte namnger någon (även om jag vet vem det är!) så valde jag att skriva detta.  

Att man får räkna med att bloggen blir läst även utav någon VÄLDIGT NYFIKEN (förveden på skånska) bybo/granne är något man får räkna med. Det har jag inget emot, tvärtom det bjuder jag på!

Tydligen är den här personen inte nöjd med att styrelsen består av bara kvinnor.

Eller hur  _ _ _ ?Förtydligande: 3 streck = 3 bokstäver = Dina initialer.

Eller är det för att jag är Ordförande?

Vad är det för fel med att styrelsen består av kvinnor och inga män?


Samtalsklimatet är mycket bättre nu jämfört med när Du var med. När du ogillade något eller någon sa emot dig så höjde Du rösten många Decibel för att få din sak godkänd! Man kan inte skrika och skrämma folk för att få sin rätt. Det är inte Demokrati det är Tyranni! Eller så är man väldigt ouppfostrad!


Jag tycker att Du ska vänta med att klaga och låta oss få en chans att visa vad vi kan först. Och är Du sen inte nöjd med vårt arbete så har Du möjligheten att påverka styrelsens sammansättning vid nästa årsmöte som ska ske innan mars månads utgång 2015.

Då kan Du ge namnförslag till Valberedningen, men låt oss i styrelsen få en möjlighet att visa vad vi kan göra och erbjuda innan du trackar ner på oss.


Jag måste ju säga att jag är smickrad över att Du verkar gilla min blogg eftersom jag ser att Du läser den. Tydligen skriver jag något bra eftersom Du inte kan hålla dig ifrån den.   


Väninnans dotter tog SM-silver Boxning i 51 kg klassen i helgen! Grattis Tanya eller rättare sagt Pitbullen!! Jag är säker på att hela familjen är stolt över dig. Hoppas att Du blev firad ordentligt för det är Du verkligen värd!


Av zelvis - 10 april 2014 13:06

i går hade jag den nya styrelsen hemma hos mig för vårt första "officiella" möte. Först ett konstituerande möte och direkt efter det det första styrelsemötet för denna styrelsen. Vi var 6 tjejer som samlades hemma hos mig och diskuterade i nästan 3 timmar! 

Elvis och Zelda gillar verkligen när det kommer gäster! De spelade upp hela registert med bus och kel. Sedan att flera av tjejerna också har hundar och därför luktade gott gjorde ju inte saken sämre  .

 Den röda mattan var "pudrad" med vita hundhår efter att Elvis hade blivit kelad av "Bojan" .   

Där fick jag konkurrens om hans gunst men ordningen är återställd igen    och mattan dammsugad.


Många olika ideér och förslag framfördes och de ska vi arbeta vidare på är bla. ett projekt om att plantera träd vid vägen mellan vår by och V.Virestad Där fanns tidigare en Alm-allé men nu finns det pga. almsjukan bara ett träd kvar. Jag ska undersöka om man kan ansöka om stöd för ett Leaderprojekt på Jordbruksverket och även kontakta V.Virestads byalag och höra om de vill vara med i projektet. En styrelsemedlem ska kontakta markägarna (tror det är kyrkan) och höra sig för med dem om vad de tycker om detta innan vi går vidare.

Jag har själv ett minne från min konfirmation (10 juli 1976) när vi körde till Bösarps kyrka genom denna Alm-allé, det var som att åka i en lång  grön tunnel där solen strilade in mellan löven, det känndes som om den aldrig tog slut.


Det närmaste nu som ska genomföras är Valborgsmässobålet på Asklunda Gård med tal och sång och korvgrillning, där förhoppningsvis många vill komma. Elisabeth och Pierre med familj bjöd in till Valborgsmässobål. De har samlat en massa ris och trädgårdsavfall och det blir ett stort bål. Jättetrevligt att kunna få möjligheten till att kunna samlas och fira Valborg tillsammans utan att behöva åka iväg till det av kommunen anordnade Valborgsmässobål på Trelleborgen.

Efter det så har vi ett par andra projekt som ska gå av stapeln under året, som  Växtloppis, kanske Byavandring (ej klart ännu) och Julgranständning. Sedan ska några av oss vara med i Öppna trädgårdar men det är inte i Byalagets regi utan privata initiativ.

När mötet avslutades så kändes det som om vi kom fram till många bra aktiviteter som är genomförbara och en försiktig tillförlit till att det vi har planerat kommer att bli något bra för alla våra medlemmar.


Veckan innan mötet röjde och städade jag i uterum och inne i huset. En riktig Vårstädning! Efteråt så åkte Påskpyntet fram. Jag brukar ta fram det på måndagen i Påsk-veckan men nu åkte det fram lite tidigare så vi kan njuta av det lite längre.

Nu när det är lite ljusare ute så piggnar jag till och det gäller att passa på att göra en del i trädgården medan lusten och orken är där. Hoppas det håller i sig ett tag nu.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Zelvis med Blogkeen
Följ Zelvis med Bloglovin'

Zelvis gästbok

Besökare

Räknare

Länkar

Carima

http://carima.bloggplatsen.se/


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se